Novice

Arhiv novic

Obisk delegacije z Islandije

V zbornični dvorani Univerze v Ljubljani smo gostili 75 predstavnikov Ministrstva za zunanje zadeve Islandije ter njihovih veleposlanikov in diplomatov, ki delujejo v Evropi.Več »

Pridružite se našemu pevskemu zboru FULseSlishi!

V novem pevskem zboru FULseSlishi bomo glasove združili zaposleni in študenti naše fakultete!Več »

Fakultetna nagrada za najboljšo problemsko nalogo študijske prakse

Na XXV. Dnevih slovenske uprave je bila v petek, 28. 9., podeljena posebna fakultetna nagrada – nagrada za najboljšo problemsko nalogo študijske prakse v letu 2017/18.Več »

Začelo se je novo študijsko leto 2018/2019

Nagovor dekana ob pričetku novega študijskega leta. Več »

XXV. DSU: Novi minister Rudi Medved o načrtih ministrstva za javno upravo in viziji delovanja javne uprave

Osrednja dogodka drugega konferenčnega dne XXV. Dnevov slovenske javne uprave sta bila obisk novega ministra za javno upravo Rudija Medveda in okrogla miza na temo strategije razvoja lokalne samouprave. Več »

XXV. Dnevi slovenske uprave: Zmagovalec Premika naprej 2018 je Turizem Ljubljana!

Na XXV. Dnevih slovenske uprave, ki jih organiziramo na Fakulteti za upravo Univerze v Ljubljani, je bil v četrtek, 27. septembra 2018, v okviru okrogle mize, ki jo je vodil dr. Janez Stare, dekan Fakultete za upravo, na temo inovacij v javnem sektorju že tretje leto zapored razglašen zmagovalec natečaja za naj izboljšavo v javni upravi Premik naprej 2018. Zmaga je pripadla Turizmu Ljubljana za projekt Borza lokalnih živil. Več »

Vabilo k vpisu obštudijskih dejavnosti 2018/2019

Študentke in študente vabimo, da se vpišete na obštudijske dejavnosti. Več »

Fakulteta uspešno podaljšala evropsko akreditacijo EAPAA za študijska programa 1. stopnje

Za naša študijska programa 1. stopnje (Visokošolski študijski program Uprava in Univerzitetni študijski program Upravljanje javnega sektorja) smo uspešno podaljšali najprestižnejšo mednarodno akreditacijo na področju visokošolskega in univerzitetnega izobraževanja za javno upravo, ki jo podeljuje združenje EAPAA.Več »

Spremenjen urnik v knjižnici

Knjižnica Fakultete za upravo bo do 1. aprila 2019 odprta po spremenjenem urniku.Več »

Znani so finalisti natečaja Premik naprej 2018!

Strokovna komisija je izbrala tri finaliste natečaja za naj izboljšavo v javni upravi – Premik naprej 2018.Več »

Priznanje našim avtorjem na konferenci E-learning

Štirje naši pedagogi so na Mednarodni konferenci E-learning v Madridu prejeli priznanje za najboljši članek v kategoriji kvantitativnih raziskav. Več »

Interni razpis za priznanja skupini študentov za uporabno rešitev za študijsko leto 2017/2018

Odbor za podeljevanje nagrad študentom Fakultete za upravo objavlja Interni razpis za priznanja skupini študentov za uporabno rešitev za študijsko leto 2017/2018. Več »

Predstavniki naše fakultete aktivni na konferenci EGPA

Konferenca največjega stanovskega združenja za javno upravo EGPA, je potekala od 5. do 7. septembra 2018 v Lausanni v Švici. Dogodka se je udeležilo preko 600 udeležencev, med njimi so aktivno sodelovali tudi predstavniki naše fakultete, zlasti v "PSG Law & Public Administration". Več »

Naknadni razpis za Erasmus+ študijsko izmenjavo v tujini 2018/19

Za vse, ki se še niste odločili, imate sedaj priložnost, da se prijavite na naknadni razpis za Erasmus+ študijske izmenjave v tujini že v 2. semestru 2018/19. Več »

Knjige dr. Bogomila Ferfile v naši knjižnici

Vabljeni v knjižnico, kjer si lahko ogledate in izposodite knjige avtorja dr. Bogomila Ferfile. Več »

Obisk dijakov

Fakulteto so obiskali dijaki v okviru Poletne šole za dijake, ki so jo organizirali Karierni centri UL. Več »

Natečaj Premik naprej 2018 - podaljšan rok prijave

Zbiramo prijave na natečaj za naj izboljšavo v javni upravi Premik naprej 2018!Več »

Poletni delovni čas na fakulteti

Od 16. 7. 2018 do vključno 17. 8. 2018 bodo vrata naše fakultete za zunanje obiskovalce zaprta.Več »

Spremenjen urnik v knjižnici do konca junija

Fakultetna knjižnica bo od 18. 6. 2018 do 29. 6. 2018 odprta po spremenjenem urniku.Več »

Obisk reakreditacijske skupine EAPAA

Na fakulteti smo 11. in 12. junija 2018 gostili reakreditacijsko skupino EAPAA, ki je ocenjevala naša študijska programa 1. stopnje. Več »

Nova izdaja učbenika Osnove splošnega upravnega prava

Učbenik podaja temeljni vpogled v posebno vejo prava, s katero se državljani dnevno srečujemo, javna oblast pa jo uporablja kot osnovno orodje. Za delovanje pravne države je temeljnega pomena, s tem pa tudi za vse tiste, ki si želijo vpogleda v vse bolj kompleksno dejavnost javne oblasti.Več »

Izšla je prva številka prenovljene revije Central European Public Administration Review

Izšla je prva številka prenovljene revije Central European Public Administration Review (CEPAR), št. 1/2018. Uredništvo sledi zastavljenim ciljem revije v smeri kakovostnega znanstvenega publiciranja z usmerjenostjo v evropski upravni prostor. Več »

Uprava gre v pravo smer 2018: skupina PS3 pripravila najboljšo idejno rešitev za preureditev fakultetne terase

Na zaključnem dogodku delavnice Uprava gre v pravo smer 2018 je bila za najboljšo idejno rešitev za preureditev fakultetne terase izbrana rešitev skupine PS3.Več »

Naš študent Sebastjan Novinšek Jelovšek, soustanovitelj platforme Influee

Sebastjan Novinšek Jelovšek, študent interdisciplinarnega programa Upravna informatika na naši fakulteti, in Urban Cvek, študent Fakultete za računalništvo in informatiko, sta ustanovitelja spletne platforme Influee. Več »

Uspeh študenta Žana Ciglarja na tekmovanju Rubikon

Študent Žan Ciglar je uspešno zastopal našo fakulteto na tekmovanju Rubikon, ki ga vsako leto organizira Pravna fakulteta.Več »

Na sejmu Liber.ac

Znanstvena založba Fakultete za upravo se je kot eden izmed 37-ih razstavljavcev, od 22. do 24. 5. 2018, udeležila 9. sejma akademske knjige Liber.ac.Več »

Prvi razpis za kandidate za mlade raziskovalce na Univerzi v Ljubljani v letu 2018

Univerza v Ljubljani je objavila Prvi razpis za kandidate za mlade raziskovalce v letu 2018. Enega iščemo tudi na naši fakulteti. Več »

Uprava gre v pravo smer 2018: Si upaš uPRAVljaTI prostor?

Študenti so se na interaktivni delavnici soočili z izzivom, kako preurediti fakultetno teraso v multifunkcionalni prostor. Več »

ZLATO GRE FAKULTETI ZA UPRAVO!

Košarkarji Fakultete za upravo so postali univerzitetni prvaki 2017/18.Več »

Srečanje s tujimi študenti

Za tuje študente, ki so ta semester na izmenjavi na naši fakulteti, smo v torek, 24. aprila 2018, organizirali srečanje. Več »

Mednarodna delavnica o vlogi javne uprave pri oblikovanju javnih politik

Na Fakulteti za upravo smo 19. in 20. aprila 2018 izvedli dvodnevno mednarodno delavnico o javni upravi in oblikovanju javnih politik, na kateri je bilo predstavljenih več mednarodnih in tudi v slovenski prostor usmerjenih raziskav.Več »

Prvomajski prazniki

Fakulteta za upravo bo med prvomajskimi prazniki zaprta od 27. aprila 2018 do vključno 2. maja 2018. Več »

Naši študenti na Festivalu odprtih podatkov 2018

Dve najboljši ekipi študentov tretjega letnika Upravne informatike in Upravljanja javnega sektorja sta predstavili svoje rezultate seminarskih nalog na Festivalu odprtih podatkov, ki ga je tudi letos organiziralo Ministrstvo za javno upravo.Več »

Okrogla miza "IZZIVI SLOVENIJE 2020: Mladi v 21. stoletju" s predsednikom Vlade Republike Slovenije dr. Mirom Cerarjem

Ljubljana, 12. april 2018 –Ključna vprašanja mladih v današnji družbi so bila rdeča nit pogovorov na okrogli mizi, ki je včeraj v organizaciji Zavoda 14 in Fakultete za upravo Univerze v Ljubljani potekala na fakulteti. O priložnostih in izzivih mladih v 21. stoletju so skupaj s predsednikom Vlade Republike Slovenije dr. Mirom Cerarjem razpravljali uspešni mladi: dr. Peter Lepej (Vistion), Boštjan Špehonja (Unistar PRO), Matevž Petek (PovioLAbs), Jerca Urbančič (Mbills), in Urša Svetelj, mladinska delegatka pri Združenih narodih (ZN) iz Slovenije. Debati pa so se s svojimi razmišljanji pridružili tudi mladi iz publike.Več »

Magistrski študenti pri Davčnem procesnem pravu simulirali ustavni spor

Pri predmetu Davčno procesno pravo, tj. izbirni predmet v 2. letniku programa Uprava 2. stopnja, je v sredo, 28. 3. 2018, pod vodstvom izr. prof. dr. Polonce Kovač 29 študentov izvedlo simulacijo ustavnega spora.Več »

Vodje in vodenje - rdeča nit 4. Akademije javnega sektorja

Nosilna tematika 4. Akademije javnega sektorja, ki je v sredo, 28. marca 2018, potekala v organizaciji Svetovalno-izobraževalnega centra Fakultete za upravo, je bila posvečena vodjem in vodenju v javni upravi. Več »

Priprava študentov na mobilnost v 2018

Študenti, ki bodo letos znanje in izkušnje preko Erasmus+ izmenjave pridobivali v tujini, so se udeležili posebnega sestanka, na katerem sta jim sodelavki iz Mednarodne pisarne predstavili vse pomembne informacije glede študija na tujem. Več »

Predavanje veleposlanika Kanade v Nemčiji in posebnega odposlanca v Evropski uniji Stéphana Diona

V sodelovanju s kanadskim veleposlaništvom v Sloveniji je na naši fakulteti v torek, 20. marca 2018, predavala njegova ekscelenca Stéphan Dion, veleposlanik Kanade v Nemčiji in posebni odposlanec v Evropski uniji. Predavanje je imelo naslov: "Graditi uspešne demokracije: Odgovori s strani Kanade in Slovenije".Več »

Dan založbe 2018 in podelitev priznanj najuspešnejšim študentom

Častna gostja Dneva založbe 2018 je bila dr. Manca Košir, ki nas je na navdušujoč način popeljala v svet branja ter nam predstavila pomen branja. Več »

SPIDE ICCE delavnica na temo podjetništva in inovacij

6. in 7. marca 2018 je na fakulteti potekala že druga dvodnevna SPIDE ICCE delavnica na temo podjetništva in inovacij v letošnjem študijskem letu. Več »

Naša fakulteta sodeluje pri reformi javne uprave v Ukrajini

Na Fakulteti za upravo bomo od leta 2018 do leta 2022 koordinirali skupino 22 nacionalnih strokovnjakov s področja javne uprave, ki bo nudili podporo mednarodnemu konzorciju strokovnjakov in svetovalcev pri uveljavljanju strategije razvoja javne uprave v Ukrajini za obdobje 2016-2020. Več »

Prvi pogovorni večer na Fakulteti za upravo: Jan Plestenjak o svoji zgodbi

Na našem prvem pogovornem večeru smo gostili Jana Plestenjaka, enega najbolj uspešnih in ustvarjalnih slovenskih glasbenikov, osebo s karizmo in človeka z zanimivo zgodbo.Več »

Aplikacija FU Student za Android, kmalu tudi za iPhone

V spletni trgovini Google Play je na voljo brezplačna aplikacija FU Student.Več »

RAUN (Regional Academy of the United Nations) vabi študente k prijavam 2018-2019

RAUN (Regional Academy of the United Nations) zbira prijave za študijsko leto 2018-2019, v katerem bodo obravnavali temo: "Inovacije za razvoj: k mirnim, trajnostnim in vključujočim društvom".Več »

Topla dobrodošlica za naše tuje študente

V četrtek, 22. 2. 2018, smo za tuje študente, ki so prišli k nam na izmenjavo v poletnem semestru 2017/18, organizirali »Welcome Day«. Več »

Soba pobega na Fakulteti za upravo - Drzni si upravljati prihodnost

Obiščite našo sobo pobega Drzni si upravljati prihodnost, v kateri so uganke, predmeti, skriti namigi in logične povezave neposredno povezani z vsemi področji raziskovanja na naši fakulteti. Več »

Smo športnikom prijazna fakulteta

Olimpijski komite Slovenije - Združenje športnih zvez je naši fakulteti dodelilo priznanje za razvit pristop k spodbujanju dvojne kariere in zagotavljanju športnikom prijaznega izobraževanja, ki je prva faza evalvacije za pridobitev certifikata »Športnikom prijazno izobraževanje.Več »

Informativni dnevi 2018

Študij na Fakulteti za upravo smo zainteresiranim dijakom predstavili na informativnih dnevih. Več »

Izvedli smo delavnico za študente za pripravo na državni strokovni izpit iz upravnega postopka

Center za razvoj pedagoške odličnosti Fakultete za upravo je v ponedeljek, 29. 1. 2018, v sodelovanju z izr. prof. dr. Polono Kovač organiziral osemurno delavnico za pripravo na državni strokovni izpit iz upravnega postopka. Več »

Veleposlanica Kanade na konferenci Sodobni izzivi Kanade v 21. stoletju

Konference Sodobni izzivi Kanade v 21. stoletju, ki smo jo organizirali v ponedeljek, 29. 1. 2018, se je udeležila tudi kanadska veleposlanica ga. Isabelle Poupart.Več »

Na Informativi smo promovirali naš študij

Na sejmu Informativa 2018 je ekipa Fakultete za upravo, 26. in 27. januarja, promovirala študij na naši fakulteti na dveh lokacijah - v mobilni sobi pobeg ter na stojnici v okviru Univerzitetnega mesta Univerze v Ljubljani. Več »

Z mobilno sobo pobega "Drzni si upravljati prihodnost" na poti po Sloveniji

Na fakulteti smo za bodoče študente pripravili posebno doživetje - mobilno sobo pobega, s katero bomo obiskali sejem Informativa ter srednje šole, gimnazije, dijaške domove in trgovska središča. Več »

Poletna šola na Univerzi na Islandiji – brezplačno za študente naše fakultete

Tudi letos priložnost za naše študente, da se brezplačno udeležite poletne šole v okviru projekta Erasmus+ strateška partnerstva.Več »

8. Študentska konferenca Fakultete za upravo

Letošnja Študentska konferenca Fakultete za upravo je potekala v znamenju družbenih omrežij in stikov z delodajalci.Več »

Najuspešnejši študenti in diplomanti 2016/2017

Senat Fakultete za upravo je potrdil najuspešnejše študente in diplomante v študijskem letu 2016/2017. Več »

Zaključilo se je letno srečanje mreže EMPA

Na Fakulteti za upravo smo 11. in 12. januarja 2018 kot predsedujoči gostili letno srečanje mreže EMPA (European Master of Public Administration Consortium).Več »

Znanstvena monografija "Sinomija: modrost kolektivnega ustvarjanja pravil"

Izdali smo znanstveno monografijo "Sinomija: modrost kolektivnega ustvarjanja pravil", ki je edinstveno tovrstno delo v slovenskem prostoru.Več »

Nova številka Mednarodne revije za javno upravo

Konec leta 2017 je izšla nova, dvojna številka Mednarodnje revije za javno upravo. Več »

Na Anino zvezdico smo odpeljali zbrano hrano

Letos smo se v okviru decembrske dobrodelne akcije pridružili dobrodelnemu projektu "Anina zvezdica". Več »

Dekanov novoletni nagovor

Izteka se še eno koledarsko leto, v katerem smo doživeli marsikaj lepega in dobrega.Več »

V okviru projekta Odprti podatki dr. Mitja Dečman prevzel del oblačne infrastrukture Microsoft Azure

Doc. dr. Mitja Dečman je v okviru projekta Odprtih podatkov, pri katerem Fakulteta za upravo sodeluje z Ministrstvom za javno upravo, prevzel del oblačne infrastrukture Microsoft Azure, ki jo za naše študente nudi Microsoft Slovenija. Več »

Prof. dr. Mirko Vintar postal zaslužni profesor Univerze v Ljubljani

Prof. dr. Mirko Vintar je bil s strani rektorja prof. dr. Igorja Papiča imenovan za zaslužnega profesorja Univerze v Ljubljani. Več »

Naša študentka Anja Dimič Andlovič prejela priznanje UL za izjemen študijski uspeh

Rektor Univerze v Ljubljani prof. dr. Igor Papič je v sredo, 6. 12. 2017, študentom Univerze podelil svečane listine za izjemen študijski uspeh. Svečano listino je prejelo 12 odličnih študentov, med njimi tudi naša študentka Anja Dimič Andlovič. Več »

SPIDE ICCE delavnica Podjetništvo in inovacije

Na fakulteti je v torek, 5. 12., in v sredo, 6. 12. 2017, potekala dvodnevna delavnica podjetništva in inovacij SPIDE International Career Centre for Entrepreneurship. Več »

Dobrodelni mesec na Fakulteti za upravo

V decembru na fakulteti tradicionalno potekata dobrodelna akcija in dobrodelni bazar. Več »

Dr. Jernej Buzeti prejel svečano listino Univerze v Ljubljani za izjemne pedagoške, raziskovalne, umetniške dosežke za mlade visokošolske učitelje

Rektor Univerze v Ljubljani prof. dr. Igor Papič je v torek, 5. decembra 2017, na slavnostni seji senata podelil najvišja priznanja. Med prejemniki svečane listine mladim visokošolskim učiteljem in sodelavcem je tudi dr. Jernej Buzeti. Več »

Priznanji strokovnim delavcem Univerze v Ljubljani dvema našima sodelavcema

Na Univerzi v Ljubljani so v ponedeljek, 4. decembra 2017, v okviru Tedna Univerze prvič podelili tudi priznanja strokovnim delavcem Univerze. Med 16-imi prejemniki sta bila tudi naša sodelavca Mojca Robas in Zlatko Malić.Več »

Izobraževanje o prvi pomoči in uporabi defibrilatorja

Svetovalno-izobraževalni center Fakultete za upravo je v torek, 5. decembra 2017, za študente in zaposlene organiziral izobraževanje o nudenju prve pomoči in uporabi defibrilatorja.Več »

Naš študent Martin Rotar prvi na svetovnem prvenstvu v powerliftingu

Čestitamo študentu Martinu Rotarju za osvojeno prvo mesto na svetovnem prvenstvu triatlona moči v Pragi. Več »

Naša raziskovalca na mednarodnem dogodku v Zagrebu

Raziskovalca Fakultete za upravo doc. dr. Marko Ropret in mag. Dejan Ravšelj sta sodelovala na dogodku Training Workshop on evaluations of innovation policies v Zagrebu. Več »

Erasmus+ študijske izmenjave v 2018/2019

Objavljen je razpis Erasmus+ za študijske izmenjave v tujini v študijskem letu 2018/19. Več »

Dr. Mitja Dečman na posvetu E-sodelovanje prebivalcev pri odločanju v slovenskih občinah

V prostorih Državnega sveta Republike Slovenije je 11. novembra 2017 potekal posvet E-sodelovanje prebivalcev pri odločanju v slovenskih občinah - priložnosti in izzivi lokalne digitalne demokracije. Na njem je s predstavitvijo sodeloval tudi dr. Mitja Dečman s Fakultete za upravo. Več »

Razpis za znanstveno-raziskovalno tutorstvo

Objavljen je razpis za študente za znanstveno-raziskovalno tutorstvo v študijskem letu 2017/2018 za prvo in drugo stopnjo.Več »

Interni razpis za priznanja skupini študentov za uporabno rešitev za študijsko leto 2017/2018

Odbor za podeljevanje nagrad študentom Fakultete za upravo objavlja Interni razpis za priznanja skupini študentov za uporabno rešitev za študijsko leto 2017/2018Več »

Sodelovanje pri projektu Promocija rokometa

Študenti Fakultete za upravo so pod vodstvom dr. Jerneja Buzetija sodelovali z Rokometno zvezo Slovenije pri projektu Promocija rokometa in vzporednih aktivnostih (Slovensko središče).Več »

Potrjen uspešen zaključek evropskega projekta ISPEHE!

Fakulteta za upravo je v letih 2015 in 2016 kot partnerska institucija sodelovala pri projektu “Inovativno strateško partnerstvo za evropsko visoko šolstvo” (ISPEHE), ki ga je financirala in podpirala Evropska komisija, Erasmus+ program, Ključni ukrep 2 – Strateška partnerstva za inovacije.Več »

Analiza promocije zdravja v delovnem okolju slovenske policije in oblikovanje novih rešitev (ukrepov)

Na Fakulteti za upravo smo skupaj s študenti v okviru razpisa Študentski inovativni projekti za družbeno korist (ŠIPK) izdelali projekt Analiza promocije zdravja v delovnem okolju slovenske policije in oblikovanje novih rešitev (ukrepov). Več »

V prostorih fakultete so se soočili predsedniški kandidati

V prostorih naše fakultete je v sredo, 11. oktobra 2017, v organizaciji Akademije za politični menedžment in Mladinskega sveta Slovenije potekalo soočenje kandidatov za predsednika Republike Slovenije.Več »

Sprejeli smo nove študente

Pričelo se je študijsko leto 2017/2018. Za študente 1. letnika smo pripravili Uvod v študijsko leto.Več »

Nagovor dekana ob novem študijskem letu

Spoštovani študentje! Dobrodošli na Fakulteti za upravo v študijskem letu 2017/2018. Vrata naših predavalnic so spet odprta. Upamo, da se veselite novega znanja, prijateljstva in izzivov. Želimo si, da bi k študiju pristopili resno in zavzeto. Aktivna udeležba na predavanjih, vajah in seminarjih, sproten študij ter sodelovanje s kolegi so najboljši način, da bogatite svoje znanje in si ustvarjate podlago za uspešno tekoče opravljanje študijskih obveznosti. Študij in pridobivanje znanja, povezovanje in izmenjava izkušenj ter s tem povezan razvoj kompetenc so včasih lahko zahtevno delo, a sadovi vloženega truda se vam bodo kmalu obrestovali. Zato velja spodbuda vsem: naprej študentom prvih letnikov, ki se na tak način prvič srečujete s študijem, pa tudi vsem ostalim študentom, ki vam novo študijsko leto ni več prvo na poti pridobivanja formalne izobrazbe na naši fakulteti. Povabljeni k sodelovanju na vseh nivojih, predvsem pa, da v polni meri zajemate iz zakladnice znanja, ki vam ga...Več »

XXIV. Dnevi slovenske uprave: Zmagovalec natečaja Premik naprej 2017: Zavod za oskrbo na domu Ljubljana s projektom A-QU-A, socialni servis ter program organiziranega prostovoljstva in program medgeneracijskega povezovanja

Na XXIV. Dnevih slovenske uprave, ki jih organiziramo na Fakulteti za upravo Univerze v Ljubljani, je bil v okviru okrogle mize, ki jo je vodil dr. Janez Stare s Fakultete za upravo, na temo inovacij v javnem sektorju razglašen zmagovalec natečaja za naj izboljšavo v javni upravi Premik naprej 2017. Zmaga je pripadla Zavodu za oskrbo na domu Ljubljana oz. njihovemu projektu A-QU-A, socialni servis ter program organiziranega prostovoljstva in program medgeneracijskega povezovanja. Več »

Izr. prof. dr. Janez Stare bo dekan tudi v obdobju 2017 - 2021!

Na volitvah dekana za mandatno obdobje 2017 - 2021 je bil izvoljen izr. prof. dr. Janez Stare. Več »

Priznanje na Mednarodni konferenci e-Learning v Lizboni

Na Mednarodni konferenci E-learning, ki je od 20. do 22. julija 2017 potekala v Lizboni, so štirje naši pedagogi prejeli priznanje za najboljši članek v kategoriji kvantitativnih raziskav. Več »

Fakulteta za upravo v projektu NAS v okviru programa Jean Monnet

Na Fakulteti za upravo kot partnerski instituciji jeseni začenjamo sodelovanje na triletnem projektu Jean Monnet Network z naslovom »Navigating the Storm: The Challenges of Small States in Europe (NAS)«.Več »

Naknadni razpis Erasmus+ za študijsko izmenjavo v tujini 201/2018

Še vedno se lahko prijavite na študijsko izmenjavo za 2. semester v študijskem letu 2017/2018! Več »

Finalisti natečaja Premik naprej 2017

Izbrani so finalisti natečaja Premik naprej 2017.Več »

Obisk dijakinj v okviru Poletne šole Kariernih centrov UL

V okviru Poletne šole Kariernih centrov UL smo v torek, 29. avgusta 2017, na fakulteti gostili dijakinje, ki so izrazile zanimanje za študij družboslovja.Več »

Nov učbenik Strateški menedžment v javnem sektorju

Strateški menedžment v javnem sektorju je naslov novega učbenika, avtorjev dr. Primoža Pevcina in dr. Sabine Bogilović, ki je izšel pri Znanstveni založbi Fakultete za upravo. Več »

Poletna šola uspešno zaključena!

Na fakulteti je v tednu od 20. do 27. avgusta 2017 potekala mednarodna poletna šola z naslovom "Enhancing Governance in Small States: Migration Crisis and Contemporary Challenges".Več »

Strokovni pregled Strategije razvoja lokalne samouprave v Republiki Sloveniji do 2020

Strokovnjaki pri Svetu Evrope (Evropskega odbora za demokracijo in dobro upravljanje – CDDG) so opravili strokovni pregled Strategije razvoja lokalne samouprave v Republiki Sloveniji do 2020.Več »

Poletje na fakulteti

Od 17. 7. 2017 do vključno 19. 8. 2017 bodo vrata naše fakultete za zunanje obiskovalce zaprta.Več »

Potrdila za demonstratorje

Študentom, ki so v okviru vaj pri predmetu "Vodenje projektov" delovali kot demonstratorji, smo podelili potrdila za opravljeno delo.Več »

Nov učbenik - Pravo javne uprave

Izšel je nov učbenik Pravo javne uprave, ki ga je izdala Znanstvena založba Fakultete za upravo.Več »

Evropski komisiji bomo predlagani za nacionalnega promotorja digitalne izobraževalne platforme o davkih za mlade

Finančna uprava Republike Slovenije (FURS) nam je sporočila, da bo Evropski komisiji našo fakulteto predlagala za nacionalnega promotorja digitalne izobraževalne platforme o davkih za mlade, ki bo zaživela konec septembra letos.Več »

Razpis za tutorje študente

Objavljen je razpis za tutorje študente v študijskem letu 2017/2018 za prvo in drugo stopnjo.Več »

Fakulteta sodeluje v projektu "SPIDE"

Fakulteta za upravo sodeluje v evropskem projektu »Strategic Partnership for Innovation and Development of Entrepreneurship (SPIDE)«. Več »

Natečaj Premik naprej 2017

Na fakulteti drugo leto zapored organiziramo natečaj Premik naprej. Več »

Fakulteta za upravo v študijskem letu 2017/18 predseduje mreži EMPA

Mreža EMPA (European Master of Public Administration Consortium) povezuje vodilne evropske fakultete s področja magistrskih programov javne uprave. Več »

Nova znanstvena monografija - Izzivi demokratične in učinkovite oblasti

Znanstvena založba Fakultete za upravo je izdala novo znanstveno monografijo Izzivi demokratične in učinkovite oblasti - izbrani vidiki delovanja avtoritativnih organov slovenske javne uprave. Monografijo sta uredila dr. Aleksander Aristovinik in dr. Polonca Kovač. Znanstvena monografija se poveča neredko spregledanim vidikom delovanja javne uprave, tj. oblastni funkciji, kot jo izvajajo različne institucije, od inšpektoratov, policije, finančne uprave, občin itd. Avtoritarni organi so pri svojem delovanju zavezani predvsem varstvu javnega interesa, ki je v teh razmerjih neredko v neposrednem nasprotju s pričakovanji strank in stremljenju k učinkovitosti. Toda te kolizije je treba preseči za doseganje dobre uprave, ki združuje racionalno upravljanje in demokratično varstvo pravic. Avtorji znanstveno osvetljujejo izbrane vidike, pri čemer je za celotno monografijo značilen več disciplinaren pristop, v pomoč pa bo tudi odločevalcem in izvajalcem avtoritarnih dejavnosti v...Več »

Dr. Ljupčo Todorovski na 25. konferenci NISPAcee prejel nagrado za pedagoško odličnost!

Na 25. letni konferenci NISPAcee so nagrado za pedagoško odličnost "Alena Brunovska Award" podelili prof. dr. Ljupču Todorovskemu! Več »

1. Kongres slovenskih občin tudi s predstavniki naše fakultete

16. in 17. maja 2017 je v Podčetrtku potekal 1. Kongres slovenskih občin. Kot referenta in udeleženca okroglih miz sta na njem sodelovala tudi izr. prof. dr. Primož Pevcin in doc. dr. Iztok Rakar. Več »

Na Univerzi v Tübingenu o regionalizaciji v EU

Med 11. in 13. majem 2017 je na Univerzi Karla Eberharda v Tübingenu potekala mednarodna konferenca z naslovom "Europe with the regions: Regionalization and democratization in the EU".Več »

Naši košarkarji drugi na univerzitetnem prvenstvu

Košarkarji Fakultete za upravo so v ponedeljek, 15. maja 2017, naVeč »

CEEPUS štipendije za študente Fakultete za upravo

CEEPUS štipendije tudi za študente Fakultete za upravo! Rok za prijave je 15. 6. 2017. Več »

Natečaj Premik naprej 2017

Na Fakulteti za upravo že drugo leto zapored organiziramo natečaj za naj izboljšavo v javni upravi Premik naprej 2017.Več »

Študenti, vabljeni na tri praktične delavnice

kako lahko vpeljemo inovacije v načrtovanje javnih storitev?, Zagovorništvo za bolj učinkovite javne politike ter Javno nastopanje in retorika so tri delavnice, ki jih v maju in juniju za študente organiziramo na fakulteti v sodelovanju s Kariernimi centri Univerze v Ljubljani. Več »

Delovni čas fakultete med prvomajskimi prazniki

Fakulteta za upravo bo zaprta od 27. 4. do vključno 2. 5. 2017.Več »

Okrogla miza IZZIVI SLOVENIJE 2020: Upravne reforme in odprava administrativnih ovir v malih in srednjih podjetjih v Sloveniji in EU

Na fakulteti je v sredo, 12. aprila 2017, potekala okrogla miza o izzivih Slovenije do leta 2020 o upravnih reformah in odpravi administrativnih ovir v malih in srednjih podjetjih v Sloveniji in EU.Več »

EconBiz študentsko tekmovanje 2017

Vse študente vabimo, da se prijavijo na mednarodno študentsko tekmovanje.Več »

Projekt Cool 2.0

Zaključuje se projekt Cool 2.0 na temo oblikovanja cen in izvajanja cenovne politike. Več »

Zaključni dogodek Festivala odprtih podatkov 2016/17

Na fakulteti je potekal zaključni dogodek Festivala odprtih podatkov 2016/17, ki ga je organiziralo Ministrstvo za javno upravo. Več »

Predstavitev Odprtih podatkov na posvetu Digitalna tranzicija lokalnih skupnosti

Prodekan za prenos znanja doc. dr. Mitja Dečman se je 29. marca udeležil posveta Skupnosti občin Slovenije na temo Digitalna tranzicija lokalnih skupnosti in predstavil področje Odprtih podatkov, na katerem naša fakulteta uspešno sodeluje z Ministrstvom za javno upravo. Več »

Na 3. Akademiji javnega sektorja o ponosu Slovenije in javne uprave ter vrednosti in spoštovanju v javni upravi

Nosilna tematika 3. Akademije javnega sektorja, ki je 29. marca 2017 potekala v organizaciji Svetovalno-izobraževalnega centra Fakultete za upravo, je bila posvečena ponosu Slovenije in javne uprave ter vrednosti in spoštovanju v javni upravi. Več »

Doživite in pridobite mednarodno izkušnjo v Ljubljani!

Do 17. aprila 2017 zbiramo prijave za mednarodno poletno šolo Fakultete za upravo!Več »

Vaja evakuacije v primeru požara

V četrtek, 23. 3. 2017, smo skupaj z Gasilsko brigado Ljubljana izvedli nenapovedano vajo evakuacije v primeru požara.Več »

Nov red in urnik v knjižnici

Od četrtka, 23. 3. 2017, veljata nov Knjižnični red in nov obratovalni čas v knjižnici. Več »

Uprava gre v pravo smer 2017: Kalilnica idej za uspešnejše zaposlovanje mladih

Od 16. do 20. marca 2017 je na Fakulteti za upravo že tretje leto zapored potekala kreativna delavnica za študente in diplomante Uprava gre v pravo smer. Osrednja tema, s katero se je ukvarjalo 20 udeležencev, je bila iskanje rešitev za uspešnejše pogoje zaposlovanja mladih. Več »

Dr. Tina Jukić in dr. Iztok Rakar sodelovala na OECD usposabljanju

Dr. Tina Jukić in dr. Iztok Rakar sta sodelovala na OECD usposabljanju za slovenske javne uslužbence z naslovom »Stakeholder Consultations«.Več »

Dan založbe 2017

Gostja letošnjega dogodka je bila novinarka in publicistka Mojca Širok. Več »

Tujim študentom izrekli toplo dobrodošlico!

Našim tujim študentom smo v torek, 21. 2., izrekli toplo dobrodošlico ter jim predstavili fakulteto, univerzo in Ljubljano.Več »

Izobraževali smo mentorje za prakso bolonjskega študija

Na fakulteti je v torek, 14. februarja, potekal vsakoletni seminar za mentorje, ki spremljajo in vodijo študente pri opravljanju prakse v svojih organizacijah. Več »

Poletna šola na Univerzi na Islandiji – brezplačno za študente FU!

V času od 19. 6. 2017 do 1. 7. 2017 bo v Reykjaviku potekala poletna šola na temo Small States in Europe, s posebnim poudarkom na vplivu migracij, Brexita ter rezultatov ameriških volitev na majhne države. Več »

Zanimive informacijske rešitve naših študentov

Tudi letos so študenti Univerzitetnega programa Upravljanje javnega sektorja in Upravna informatika pri predmetu Informacijski sistemi v upravi (3. let) v okviru seminarskih nalog in v interdisciplinarnih skupinah razvijali zanimive informacijske rešitve.Več »

Vabimo vas k vpisu dodiplomskega študija!

Objavljen je razpis k vpisu dodiplomskega študija na naši fakulteti! Več »

Študenti simulirali ustavni spor

Pri predmetu Davčno procesno pravo je 22 študentov 2. letnika magistrskega programa Uprava pri zaključnem seminarju, v torek, 31. 1. 2017, sodelovalo v simulaciji ustavnega spora. Več »

Fakulteta za upravo na Informativi 2017

27. in 28. januarja se je tudi naša fakulteta predstavila v okviru univerzitetnega mesta Ljubljanske univerze na sejmu Informativa 2017. Več »

Prva letošnja podelitev diplom za dodiplomski študij

Poslovili smo se od še ene generacije študentov.Več »

Študentska konferenca 2017

Glavni gosti dogodka je bil Filip Dobranić, debater, heker, filozof in družbeni kulturolog. Več »

Naši študentje obiskali Gospodarsko zbornico Slovenije

Študentje Fakultete za upravo so bili na študijskem obisku na Gospodarski zbornici Slovenije (GZS). Več »

Na Fakulteti za upravo sodelujemo pri EU projektu EUPACK

Na Fakulteti za upravo sodelujemo pri EU projektu z naslovom »Support for developing better country knowledge on public administration and institutional capacity building (EUPACK)«. Več »

Dekanov novoletni nagovor in voščilo

Spoštovani, v decembrskem času, ko se poslavljamo od starega leta in smo v pričakovanju novega, se s spomini radi obračamo nazaj, z mislimi pa usmerjamo naprej. Za Fakulteto za upravo je bilo leto 2016 leto praznovanja 60. obletnice, ki je potekalo v duhu slogana »S tradicijo in znanjem v (u)pravo smer!«. Krona praznovanja je bila slavnostna akademija, ki smo jo pripravili 22. novembra v Festivalni dvorani v Ljubljani. Na njej smo zaposleni skupaj s študenti, upokojenci, poslovnimi partnerji in prijatelji obudili spomine na razvoj in prehojeno pot ter se z optimizmom ozrli naprej. Ob 60-letnici smo pripravili razstavo, na kateri javnosti predstavljamo ključne mejnike razvoja ter današnja področja delovanja fakultete, ter izdali zbornik, v katerem so v sliki in besedi zbrani ključni dogodki in mejniki, ki so zaznamovali razvoj in rast fakultete. Iztekajočemu letu so svoj pečat dodali tudi številni drugi dogodki. Naj omenim le nekatere. Naš magistrski študijski program Uprava 2....Več »

Podelitev nagrad in priznanj Fakultete za upravo

Podelili smo Prešernove nagrade, nagrade najuspešnejšim študentom in diplomantom ter skupni nagradi za pedagoško-raziskovalno odličnost.Več »

Naši študentje na obisku v Arhivu Republike Slovenije

Študentje Fakultete za upravo so v torek, 13. decembra 2016, obiskali Arhiv Republike Slovenije.Več »

Delovni čas na fakulteti med božično-novoletnimi prazniki (copy 1)

Fakulteta za upravo bo v času od 24. 12. 2016 do vključno 2. 1. 2017 za študente in ostale obiskovalce zaprta. Več »

Delovni čas na fakulteti med božično-novoletnimi prazniki

Fakulteta za upravo bo v času od 24. 12. 2016 do vključno 2. 1. 2017 za študente in ostale obiskovalce zaprta. Več »

Študenti se zanimajo za študijske izmenjave

V četrtek, 8. 12. 2016, smo na Fakulteti za upravo organizirali Erasmus+ Info dan z namenom, da bi študente spodbudili, da tekom študija pridobijo mednarodne izkušnje.Več »

December na fakulteti v duhu dobrodelnosti

Na fakulteti poteka Dobrodelni teden. Več »

Razpis za tutorje študente

Objavili smo dodatni razpis za tutorje študente v študijskem letu 2016/2017 za prvo in drugo stopnjo.Več »

Razpis za znanstveno-raziskovalno tutorstvo

Objavljen je razpis za študente za znanstveno-raziskovalno tutorstvo v študijskem letu 2016/2017 za prvo in drugo stopnjo.Več »

Zaključek projekta COOL

S skupno zaključno videokonferenco se je v sredo, 16. novembra, zaključil projekt COOL.Več »

Strokovni posvet ob 20-letnici ratifikacije Evropske listine lokalne samouprave (MELLS) Sveta Evrope

V sodelovanju z Ministrstvom za javno upravo in Državnim svetom Republike Slovenije na Fakulteti za upravo organiziramo strokovni posvet "20 let Evropske listine lokalne samouprave".Več »

Na 2. Akademiji javnega sektorja strokovnjaki o dobrem vodenju in psihičnem nasilju

Nosilna tematika 2. Akademije javnega sektorja, ki je v torek, 15. novembra 2016, potekala v organizaciji Svetovalno-izobraževalnega centra Fakultete za upravo, je bila posvečena vlogi vodij in vse bolj pogostemu problemu, s katerim se srečujemo v javni upravi, to je psihičnemu nasilju. Več »

Razpis Erasmus+ za študijske izmenjave v tujini za š. l. 2017/18

Si želite na študijsko izmenjavo na Nizozemsko, morda v Španijo ali katerokoli izmed 55 partnerskih univerz v tujini?Več »

Odpiralni čas fakultete v torek, 22. novembra 2016

Fakulteta za upravo bo v torek, 22. 11. 2016 svoja vrata zaprla ob 16. uri. Več »

Interni razpis za priznanja skupini študentov za uporabno rešitev za študijsko leto 2016/2017

Odbor za podeljevanje nagrad študentom Fakultete za upravo objavlja Interni razpis za priznanja skupini študentov za uporabno rešitev za študijsko leto 2016/2017.Več »

Podelili diplomske listine za dodiplomske programe

Na Fakulteti za upravo smo v sredo, 26. oktobra 2016 podelili diplome še eni generaciji naših dodiplomskih študentov. Več »

Še se lahko pridružite Družbenemu laboratoriju

Družbeni laboratorij na Fakulteti za upravo je začel delovati. Več »

Dr. Jerneju Mencingerju nagrada Banke Slovenije za doktorsko delo

Dr. Jernej Mencinger, raziskovalec na naši fakulteti, je med letošnjim prejemniki nagrade Banke Slovenije za doktorsko nalogo s finančnega področja.Več »

Družbeni laboratorij

Še zadnja priložnost! Študenti, pridite na začetek delavnice Družbenega laboratorija in se naučite na kreativne načine iskati izzive in rešitve zanje. Več »

Uvod v novo študijsko leto za bruce

Prvi dan novega študijskega leta smo na fakulteti pripravili uvod v študijsko leto za študente 1. letnika. Vodstvo fakultete z dekanom na čelu je brucem predstavilo najpomembnejše in koristne infomacije o fakulteti in o poteku študija ter jih pozvalo k resnemu pristopu k študiju. Organiziranost študentov na fakulteti pa sta jim prestavili predstavnici študentov. Sprejem brucev se je nato nadaljeval na Kongresnem trgu, pred sedežem UL, kjer je potekala prireditev Pozdrav brucem. FOTOGALERIJA>>Več »

Študenti, vabljeni k obštudijskim dejavnostim

Dragi študenti, dobrodošli na Fakulteti za upravo v novem študijskem letu! Vabimo vas, da ste aktivni in se vključite v naše obštudijske dejavnosti. Kje vse ste lahko aktivni, si lahko pogledate tukaj.   Prijavite pa se lahko tukaj. Več »

Nagovor dekana ob začetku novega študijskega leta

Spoštovani študentje! Začelo se je novo študijsko leto, ki pred vas prinaša nove izzive.Več »

XXIII. Dnevi slovenske uprave, 2. dan: Zmagovalec projekta Premik naprej je Javni stanovanjski sklad MOL

Ljubljana, 23. septembra 2016 – Drugi dan Dnevov slovenske uprave je bil posvečen učinkovitosti in razlasitvi zmagovalca natečaja Premik naprej 2016, ki je postal Javni stanovanjski sklad Mestne občine Ljubljana. V uvodu v tematiko dneva smo gostili državnega sekretarja Službe Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, gospoda Franca Matjaža Zupančiča. Uvodni nastop se je osredotočal na Razvoj Slovenije in učinkovitost javnega sektorja. V nadaljevanju je bil danes razglašen  zmagovalec natečaja Premik naprej 2016. Strokovna komisija je priznanje podelila Javnemu stanovanjskemu skladu Mestne občine Ljubljana (JSS MOL), ki je prepričal s projektom Samostojno vodenje sodnih zadev, povezanih z najemnimi razmerji, zaradi zmanjšanja stroškov sodnih zadev ter izvajanja aktivnosti za ohranitev najemnih razmerij. Natečaj, ki smo ga letos prvič razpisali na Fakulteti za upravo Univerze v Ljubljani,  je sicer namenjen prepoznavanju in promociji dobrih...Več »

XXIII. Dnevi slovenske uprave, 1. dan: O demokratičnosti oblasti, odpravi administrativnih bremen in odprtih podatkih

Ljubljana, 22. septembra 2016 - Rdeča nit letošnjih že 23. Dnevov slovenske uprave, ki jih organizira Fakulteta za upravo Univerze v Ljubljani, se osredotoča na vprašanje, ali učinkovite storitve in demokratičnost oblasti resnično zagotavljajo dobro upravljanje. V okviru dogodka bo prvič podeljeno tudi priznanje zmagovalcu natečaja Premik naprej 2016.  Natečaj, ki smo ga razpisali na Fakulteti za upravo, UL, je namenjen prepoznavanju in promociji dobrih ter inovativnih praks, spodbujanju ustvarjanja ter razvoju inovativnih premikov za bolj učinkovito in uspešno javno upravo kot gibalo družbenega razvoja. Strokovna komisija za oceno prejetih prijav na natečaj je med 14-imi prijavami izbrala pet finalistov.  Zmagovalec bo razglašen jutri.XXIII. Dneve slovenske uprave so odprli dr. Janez Stare, dekan Fakultete za upravo, dr. Mitja Dečman, predsednik Programskega odbora, in dr. Albin Igličar, zaslužni profesor Pravne fakultete, UL. Prvi konferenčni dan se je nadaljeval v...Več »

Falling Walls Lab 2016 Ljubljana

V Zbornični dvorani Univerze v Ljubljani bo v četrtek, 22. septembra 2016 ob 13. uri dogodek FALLING WALLS LAB 2016 LJUBLJANA.Več »

Znanih pet finalistov natečaja Premik naprej 2016

Strokovna komisija za oceno prejetih prijav na natečaj Premik naprej 2016, je med 14-imi prijavami izbrala pet finalistov. Več »

Pojasnila k možnim prehodom iz »starih« na bolonjske študijske programe

Objavljamo pojasnila Univerze v Ljubljani k možnim prehodom iz »starih« študijskih programov v bolonjske študijske programe.Več »

Predavanje za goste iz ICPE iz Indije

Na Fakulteti za upravo je v sredo, 7. septembra potekalo predavanje v okviru sodelovanja za ICPE (International Center for Promotion of Enterprises). Predavanja se je udeležilo 40 gostov iz Indije. Na temo Izzivov v javni upravi z vidika evropske perspektive je gostom predaval izr. prof. dr. Primož Pevcin, razvojno strategijo javne uprave 2015 - 2020 ter kakovost storitev v javni upravi pa jim je predstavila Jelena Tabaković z Ministrstva za javno upravo.Več »

Vabljeni k branju Mednarodne revije za javno upravo

Izšla je nova številka Mednarodne revije za javno upravo. Vabljeni k branju! Več »

Natečaj za naj izboljšavo v javni upravi "Premik naprej 2016"

Spremembe v družbi, v zadnjem času pospešene s hitrim razvojem in široko uporabo informacijske tehnologije, zahtevajo neprestano prilagajanje novim situacijam in izkoriščanje širokega razvojnega potenciala. Obstoječe stanje, pogosto nespremenjeno leta ali desetletja, ponuja široke možnosti za spremembe, nadgradnje in inovacije. Vsi ti premiki naprej ter dobre in uresničljive ideje ne smejo ostati neopaženi, saj je dobre izkušnje in uspehe pomembno deliti z drugimi. Zato vas vabimo, da nam in širši javnosti vaš premik predstavite tako, da se prijavite na natečaj za naj izboljšavo v javni upravi Premik naprej 2016. Natečaj, ki ga razpisuje Univerza v Ljubljani, Fakulteta za upravo, bo prispeval k prepoznavanju in promociji dobrih ter inovativnih praks in spodbujal ustvarjanje ter razvoj inovativnih premikov za bolj učinkovito in uspešno javno upravo kot gibalo družbenega razvoja. Natečaj je priložnost, da svoje dosežke predstavite slovenski strokovni in širši javnosti. Izbrali bomo do...Več »

Poletni delovni čas

Obveščamo vas, da bo fakulteta v poletnem času za zunanje obiskovalce zaprta od 18. 7. 2016 do vključno 15. 8. 2016.Poletni delovni čas knjižnice pa bo sledeč:od 4. 7. do 15. 7. 2016 in od 16. 8. do 31. 8. 2016 bo knjižnica odprta od 8h do 16h;v času od 18. 7. do 15. 8. 2016 bo knjižnica zaprta.Želimo vam lepo, dolgo poletje! Več »

Okrogla miza IZZIVI SLOVENIJE 2020: Spremembe prostorske in gradbene zakonodaje za izboljšanje konkurenčnosti Slovenije

V organizaciji Zavoda 14 in Fakultete za upravo, UL, je v sredo, 22. junija 2016 na fakulteti potekala okrogla miza o izzivih Slovenije do leta 2020 na temo sprememb prostorske in gradbene zakonodaje za izboljšanje konkurenčnosti Slovenije, na kateri je sodelovala tudi državna sekretarka na Ministrstvu za okolje in prostor Lidija Stebernak. Sicer so se okrogle mize udeležili predstavniki različnih, ključnih deležnikov, ki so si bili enotni, da so nujne spremembe in sistemski, medsektorski, projektni in timski pristop pri uvajanju zakonodajnih in drugih sprememb.  Uvodna  iztočnica dogodka, ki jo je predstavil dr. Aleksander Aristovnik, direktor Zavoda 14 in izr. prof.  na Fakulteti za upravo, UL,  je bila, da v Sloveniji zbirokratiziranost in preveliko število zakonodajnih obremenitev otežujeta razvoj gospodarstva, ki je tesno povezan z investicijami. Slednje pa so v tesni povezavi s področjem gradbeništva in prostorskega urejanja. Zato bi bilo po njegovem mnenju...Več »

Študente vabimo k izpolnitvi ankete

Na FU izvajamo raziskavo o vlogi in pomenu informacijske pismenosti med študenti, zato prosimo vse študente, da izpolnijo anketo. Vaši odgovori bodo bistveno pripomogli k oblikovanju dodatnih tečajev in načrtovanju študijskih programov. Povezava do ankete: https://www.1ka.si/a/100324. Več »

Razpis za tutorje študente

Objavljen je razpis za tutorje študente v študijskem letu 2016/2017 za prvo in drugo stopnjo.  Rok za prijave je 15. 9. 2016! Tutorstvo je dejavnost, pri kateri študenti s pomočjo mentorja pedagoga svoje kolege usmerjajo, jim pomagajo pri vsakdanjih dilemah študentskega življenja in jim svetujejo pri študiju. Za dejavnost je možno prejeti 3 ECTS (ob izpolnjevanju pogojev).Študenti vabljeni k prijavi!Več>>Več »

Nova znanstvena monografija Slovenska javna uprava na razpotju strateških sprememb

Znanstvena založba Fakultete za upravo je izdala novo znanstveno monografijo Slovenska javna uprava na razpotju strateških sprememb / Slovenian Public Adminstration at the Crossroads of Strategic Changes. Monografijo so uredili dr. Aleksander Aristovnik, dr. Polonca Kovač, dr. Janez Stare in dr. Ljupčo Todorovski. V oceni dela je prof. dr. Mirko Vintar zapisal: "V znanstveni monografiji so zbrani zanimivi prispevki, ki analizirajo in predstavljajo vrsto pomembnih področij slovenskega javnega sektorja, izpostavljajo slabosti sedanje ureditve in nakazujejo možne smeri nadaljnjega razvoja. Monografija predstavlja pomemben prispevek k teoretičnemu orisu in boljšemu razumevanju problematike na izbranih področjih ter koristen vir informacij in znanja za znanstveno, strokovno in širšo javnost."Prof. dr. Alka Obadić pa je zapisala: "Monografija obravnava širok nabor vsebin na proučevanem področju v Sloveniji, v nekaterih primerih pa prinaša tudi primerjalni pregled s...Več »

16. Evropska konferenca o e-upravi ECEG 2016

Na fakulteti je 16. in 17. junija 2016 v organizaciji združenja »Academic Conferences and Publishing International Limited« potekala 16. Evropska konferenca o e-upravi ECEG 2016. Več »

Izvedli smo drugo Pedagoško tržnico

V torek, 14. junija 2016 je med 10. in 12.30 uro na Fakulteti za upravo potekala že druga Pedagoška tržnica. Namen dogodka je vsako leto vzpostaviti in okrepiti stike med pedagogi članic Univerze v Ljubljani in spodbuditi izmenjavo izkušenj in praks na področju pedagoškega dela. Izmenjava izkušenj in dobrih praks med kolegi različnih študijskih področij in programov so neprecenljiv vir za navdih, vzajemno učenje in izboljšave v visokošolskem poučevanju. Razprava o pogledih na izkušnje, metode in načine poučevanja ponuja tudi priložnost za nadaljnje sodelovanje med članicami ali posamezniki. Na drugi Pedagoški tržnici so bile predstavljene naslednje tematike: dr. Žiga Kotnik, Fakulteta za upravo UL: Aktivno povezovanje pedagoga in posamezne skupine študentov s pomočjo demonstratorjevFranc Lobnik, Majtaž Lobnik, Andreja Žgajnar Gotvajn, Biotehniška fakulteta UL: Izobraževanje na daljavo in v predavalnici (Blended learning), multimedijska podporalekt. Manica Danko, Fakulteta za...Več »

Okrogla miza Izzivi Slovenije 2020 in predstavitev znanstvene monografije Slovenska javna uprava na razpotju strateških sprememb

Vabljeni na okroglo mizo »Izzivi Slovenije 2020«: Spremembe prostorske in gradbene zakonodaje za izboljšanje konkurenčnosti Slovenije, ki bo 22. junija 2016 ob 17. uri, v organizaciji Zavoda 14 in Fakultete za upravo potekala v prostorih fakultete. Področje urejanja prostora, gradnje objektov in sodelovanje arhitektov ter projektantov se razvijajo in dopolnjujejo eden z drugim. Večanje prebivalstva in širjenje mest nas sili k temu, da prilagajamo koncept urejanja prostora in preko arhitektov in projektantov vpeljujemo nove načine gradnje. Glede na zahtevnost vseh treh področij se hitrih in velikih spremembe ne more oblikovati z danes na jutri. Namen sprememb je vzpostaviti mehanizme na področju urejanja prostora in graditve objektov, kjer se javni interes uspešno sreča z zasebnim interesom.O vsem tem bomo razpravljali na okrogli mizi »Izzivi Slovenije 2020«: Spremembe prostorske in gradbene zakonodaje za izboljšanje konkurenčnosti Slovenije, ki bo potekala po naslednjem...Več »

Podelili diplomske listine podiplomskim študentom

V zbornični dvorani Univerze v Ljubljani smo se v četrtek, 2. junija 2016 poslovili od še ene generacije naših podiplomskih študentov. Vsem želimo srečno in  uspešno nadaljnjo življenjsko pot!Vabljeni k ogledu fotografij s podelitve: Podelitev ob 15:30Podelitev ob 17:00Več »

Predstavitev knjige Inšpekcijski nadzor

Javnosti je bila v petek, 10. junija 2016 v multimedijski dvorani Uradnega lista Republike Slovenije predstavljena nova knjiga Inšpekcijski nadzor – razprave, sodna praksa in komentar zakona.  Delo, ki prinaša sistemsko analizo, teoretične razprave, bogato analizo judikature ter analitično opredeljene prednosti in slabosti sedanje in bodoče pravne ureditve inšpekcij, je predstavila urednica knjige, dr. Polonca Kovač, skupaj s soavtorji (dr. Erik Kerševan, dr. Mirko Pečarič, mag. Matjaž Remic, mag. Nuša Orel in mag. Petra Čas).Knjiga zapolnjuje veliko praznino v slovenski znanstveni in strokovni literaturi in pomeni delo z dodano vrednostjo, pomembno za najrazličnejše uporabnike. Več o knjigi>>Več »

Podelili potrdila za demonstratorje pri predmetu Vodenje projektov

Demonstratorji pri predmetu Vodenje projektov so v petek, 27. maja 2016 prejeli protrdila o opravljenem delu demonstratorja. Potrdila je prejelo 13 študentov visokošolskega strokovnega študijskega programa Uprava na 1. stopnji v drugem letniku. Zadolžitve demonstratorja so obsegale skrb za delovno skupino, enkrat tedensko moderiranje razprav v obsegu 20 minut in prevzemanje ter reševanje organizacijskih vprašanj. Delo demonstratorjev je bilo brezplačno. Več »

Delavnica Pot do diplome dobro obiskana!

Študentski svet in Študentska organizacija Fakultete za upravo sta v sodelovanju s profesorji fakultete v sredo, 31. maja izvedla delavnico Pod do diplome. Profesorji so študentom predstavili potek pisanja diplomske naloge, od samega začetka (ideje) do pisanja dispozicije in prijave teme diplomske naloge. Dragi študenti, da bi vam pridobljeni napotki čim bolj prav prišli v praksi!Več »

Rokometaši in košarkarji na sprejemu pri dekanu

Dekan Fakultete za upravo, izr. prof. dr. Janez Stare, je v ponedeljek, 30. maja 2016, na sprejemu gostil športnike - košarkarje in rokometaše, ki so v sezoni 2015/2016 izjemno uspešno zastopali barve Fakultete za upravo. Oboji so namreč postali univerzitetni prvaki.FOTOGALERIJA>>Več »

Še en uspeh naših košarkarjev - 2. mesto na prvenstvu UL v košarki 3x3

Naši košarkarji so letos neustavljivi! V sredo, 18. maja 2016 so na prvenstvu Univerze v Ljubljani v košarki 3 x 3  osvojili 2. MESTO!Ekipo, pod trenerskim vodstvom Andreja Akotha, so sestavljali Grega Dežman, Žan Petejan, Uroš Anžin, Alen Pišek in Mark Damjanovič. Fantom, ki so letos že postali univerzitetni prvaki v košarki, iskreno čestitamo tudi za ta uspeh!REZULTATI>>Več »

Evropska poslanca Bogovič in van Nisterlooij na Fakulteti za upravo

Evropska poslanca Franc Bogovič in Lambert van Nistelrooij sta v petek, 13. maja 2016 obiskala našo fakulteto. Študentom skupnega magistrskega študijskega programa  Management v upravi 2. stopnja (izvajamo ga v sodelovanju s Fakulteto za organizacijske vede v Beogradu), sta predavala o kohezijski politiki in ureditvah EU na tem področju.  Več »

Vabljeni na ogled razstave Izražanje

V razstavnem prostoru Mestne občine Ljubljana, na Mačkovi ulici 1, je do 30. maja 2016 na ogled slikarsko-fotografska razstava Izražanje. Izražanje je projekt  študentke - tutorke Fakultete za upravo Natalije Bukovec, ki se ga je lotila z namenom kulturnega izobraževanja študentov s posebnimi potrebami. Aprila je tako v prostorih naše fakultete organizirala slikarsko delavnico, na kateri so sodelovali študentje Fakultete za upravo, Fakultete za družbene vede, Pedagoške fakultete in Ekonomske fakultete. Njihove slikarske mojstrovine so nastajale pod mentorstvom Benjamina Žnidaršiča iz Zavoda ARS VIVA in Željka Vertelja. Otvoritev razstave v galeriji Kresija, Mačkova ulica 1, je potekala v petek, 6. maja. Udeležila sta se jo tudi župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković in dekan Fakultete za upravo izr. prof. dr. Janez Stare. Razstava bo odprta do konca meseca maja. Vabljeni k ogledu!Več »

Tudi košarkarji Fakultete za upravo univerzitetni prvaki!

Košarkarji Fakultete za upravo so v ponedeljek, 25. aprila 2016 postali univerzitetni prvaki!  V finalu so se pomerili s Fakulteto za kemijo in kemijsko tehnologijo in zmagali z rezultatom 62 : 56. Celotni ekipi za zmago iskrene čestitke!Grega Dežman iz naše ekipe je bil proglašen tudi za najkoristnejšega igralca  Spalding univerzitetne košarkarske lige 2015/2016. Foto: Matej PušnikVeč>>Več »

Slikarski projekt Izražanje

V prostorih naše fakultete je od 20. do 22. aprila 2016 potekal slikarski projekt Izražanje, namenjen povezovanju študentov s posebnimi potrebami z različnih fakultet. Več »

Rokometaši Fakultete za upravo univerzitetni prvaki!

Moška rokometna ekipa Fakultete za upravo je osvojila prvo mesto v KEPMA- prvenstvu Univerze v Ljubljani v rokometu 2015/16!Več »

Nova številka MRJU

Izšla je nova številka Mednarodne revije za javno upravo. Več »

Anketa o zadovoljstvu uporabnikov s knjižnico

V knjižnici Fakultete za upravo izvajamo anketo o zadovoljstvu uporabnikov. Vabljeni, da si vzamete nekaj minut časa in izpolnete anketo ter ocenite kakovost storitev v naši knjižnici. Vaši odgovori bodo knjižničarkam v pomoč pri nadaljnjem delu. Anketo lahko izpolnite do 2. maja 2016. Vsem se vnaprej lepo zahvaljujemo!ANKETA>>Več »

Sodelujte v mednarodni študentski nagradni igri

Vabljeni k sodelovanju v mednarodni študentski nagradni igri EconBiz, kjer zmagovalce čakajo lepe nagrade (pametna ura, bralnik Kindle..). Sodelujete lahko do 10. aprila 2016 preko povezave: http://www.econbiz.de/eb/en/studentcompetition/ Več »

Uprava gre v pravo smer 2016: Prva nagrada inovativnemu konceptu reševanja čakalnih vrst

Med 17. in 21. marcem se je na fakulteti odvijala že druga, 26-urna kreativna delavnica za študente in diplomante, katere cilje je bil razvijanje inovativnih idej za reševanje izzivov slovenskega javnega sektorja. Osemnajst študentov z različnih fakultet Univerze v Ljubljani, štiri ekipe, zunanja mentorja za uporabniško rešitev, prodekan fakultete, ekipa študentske organizacije Ful povezani, študentski svet ter neskončna energija so omogočili kreativno, energično in tudi zabavno iskanje rešitev ob uporabi tehnik "service design thinking-a" in predvsem takojšnjega testiranja teh rešitev na terenu. Na koncu seveda niso manjkale niti spodbudne in zabavne nagrade.Nagrado za naj inovacijo je podelil Ljubljanski univerzitetni inkubator in zmagovalni ekipi podelil 6-mesečno uporabo prostorov ter mentorstvo ekipi s strani izkušenih sodelavcev inkubatorja, ki so se  že izkazali z uspehi različnih Start-up iniciativ. Nagrajena ekipa je razvila inovativen koncept reševanja...Več »

Košarkarji Fakultete za upravo srebrni na športnem festivalu v Bejrutu!

Na povabilo Univerze St. Joseph iz libanonskega mesta Bejrut se je moška košarkarska ekipa Fakultete za upravo udeležila 7. mednarodnega univerzitetnega športnega festivala »Beirut Unisport Festival 2016«. Tekmovanje v enajstih različnih športih je potekalo od 17. do 20. marca 2016.Naši študenti so najprej v petek, 18. 3., s 45:30 premagali Arabsko univerzo Bejrut, v soboto, 19. 3.,  pa so preigrali domačo ekipo St. Joseph 53:49 ter nato še ekipo LAU Byblos s 43 : 27,  s čemer so si zagotovili uvrstitev v finale turnirja. V nedeljskem finalu so se naši fantje znova srečali z domačo ekipo St. Joseph. Tokrat je ekipa podlegla pritiskom množice domačih navijačev ter športno sprejela poraz 30:33. Z drugim mestom je ekipa Fakultete za upravo, po besedah kapetana ekipa Jakoba Virka, izpolnila svoj cilj – uvrstitev v finale. Za naše košarkarje je srebro, ki so ga prinesli v domovino, enako žlahtno in svetleče kot zlato, zato jim od srca čestitamo!V ekipi Fakultete za upravo, ki...Več »

Otvoritev razstave ob 60-letnici Fakultete za upravo

Dekan Fakultete za upravo, izr. prof. dr. Janez Stare, je v ponedeljek, 21. 3. 2016 v okviru dneva založbe odprl razstavo "S tradicijo in znanjem v (u)pravo smer!". Z razstavo obeležujemo okrogel, 60-letni jubilej naše fakultete. V prvem delu razstave preko plakatov in petih vitrin predstavljamo ključne mejnike in dokumente iz razvoja fakultete, v drugem delu pa si na plakatih lahko ogledate, s čim vse se ukvarjamo danes.Razstavo si lahko ogledate v preddverju predavalnice P1 do 30. 12. 2016.Vabljeni!Več »

Na dnevu založbe predstavili knjigo Redkejše vrste čmrljev v Sloveniji

V ponedeljek, 21. marca 2016, je na Fakulteti za upravo potekal tradicionalni dan založbe. Z dnevom založbe se na fakulteti vsako leto poklonimo kulturnemu prazniku in avtorjem, ki so v zadnjih dveh študijskih letih izdali nove, ponatisnjene ali dopolnjene ponatise učbenikov ali nove monografije. Na dnevu založbe smo letos predstavili knjigo Redkejše vrste čmrljev v Sloveniji, ki so jo napisali Janez Grad, Tomaž Oštir in Aljaž Jenič.Naš gost je bil prof. dr. Janez Grad, upokojeni profesor Fakultete za upravo in velik ljubitelj ter eden največjih poznavalec čmrljev v Sloveniji. Po izobrazbi je sicer doktor matematičnih znanosti, uveljavljen strokovnjak na področju matematike in informatike doma in tudi v tujini. Od mladih nog pa se poglobljeno ukvarja z »opraševalci«, med katerimi so najbolj znane čebele, nepogrešljivi pa so prav čmrlji. Od leta 1997 je dejaven član Čebelarske zveze Slovenije, kjer je vodil Sekcijo ljubiteljev in rejcev čmrljev, od leta 2005 do 2012 pa je bil...Več »

Vabljeni na zanimive delavnice po 1. Akademiji javnega sektorja

Po 1. Akademiji javnega sektorja "Medosebni odnosi in plače v javni upravi" ste vabljeni, da se udeležite zanimivih delavnic.Več »

Spoznajte Svetovalno-izobraževalni center v novi podobi

Kaj je SIC? SIC je stičišče med poslovnim svetom, fakulteto in študenti.Več »

Seminar Ravnanje z dokumentarnim gradivom na visokošolskih inštitucijah

Za zaposlene na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani smo organizirali seminar Ravnanje z dokumentarnim gradivom na visokošolskih inštitucijah.Več »

Fakulteta za upravo je VARNA TOČKA za otroke

Na Fakulteti za upravo smo z UNICEF-om Slovenije sklenili dogovor o sodelovanju v projektu Varna točka.Več »

Namestili smo defibrilator

Z marcem smo se na Fakulteti za upravo postavili na zemljevid organizacij, ki se zavedajo hitre in učinkovite pomoči ob zastoju srca. Namestili smo avtomatski eksterni defibrilator (AED), ki se nahaja v pritličju zraven vhoda v dvigalo, tako da je opazen in hitro dostopen.Več »

Magistrski študijski program Uprava 2. stopnja sprejet v elitno mrežo EMPA

Na letnem srečanju EMPA (European Master of Public Administration Consortium), ki je potekalo 14. in 15. januarja 2016 na Univerzi Leuven v Belgiji, je bil naš magistrski študijski program Uprava 2. stopnja sprejet v elitno mrežo EMPA. Več »

TED 9: Odprtost, preglednost in etika v javni upravi podpirajo drug drugega? - Odgovor je pritrdilen

Na Fakulteti za upravo smo soorganizirali 9. konferenco Trans-European Dialogue (TED), ki je potekala od 4. do 5. 2. 2016. Tema je bila: »Odprtost, preglednost in etika v javni upravi: Ali podpirajo drug drugega?«Več »

SIC vabi k sodelovanju

Svetovalno-izobraževalni center Fakultete za upravo (SIC) vabi k sodelovanju.Več »

Seminar Ravnanje z dokumentarnim gradivom na visokošolskih inštitucijah

Na naši fakulteti je v sredo, 27. januarja v organizaciji SIC-a potekal seminar Ravnanje z dokumentarnim gradivom v visokošolskih inštitucijah.Več »

Razpis za znanstveno-raziskovalno tutorstvo

Prijave zbiramo do srede, 27. 1. 2016Več »

Vabljeni k vpisu in na informativne dneve!

Vabljeni, da nas obiščite na februarskih informativnih dnevih!Več »

Vabljeni na inavguracijsko predavanje prof. dr. Ljupča Todorovskega ob izvolitvi v naziv redni profesor

Vljudno vas vabimo na inavguracijsko predavanje z naslovom “ANALIZA OMREŽIJ NA PODROČJU JAVNE UPRAVE”, ki ga bo imel prof. dr. Ljupčo Todorovski ob izvolitvi v naziv redni profesor.Predavanje bo v ponedeljek, 11. januarja 2016, ob 15.15, v predavalnici P7 na Fakulteti za upravo, Gosarjeva ulica 5, Ljubljana.Vljudno vabljeni. Izr. prof. dr. Janez Stare DekanVeč »

Stopili smo skupaj

V izteku leta smo študenti in zaposleni Fakultete za upravo napisali lepo zgodbo v okviru projekta Dobrodelni mesec. Zbirali smo obleke, hrano, prek nakupa božičnih čestitk in piškotov pa tudi sredstva za pomoči potrebne družine.Več »

Dekanov novoletni sprejem za študente

Zahvalili smo se vsem predstavnikom študentov in vsem tistim študentom, ki so z nami sodelovali pri najrazličnejših projektih tekom celega leta. Več »

Iščemo sodelavca v službi za odnose z javnostmi

Vabljeni, da se prijavite na prosto delovno mesto samostojnega strokovnega delavca na področju odnosov z javnostmi.Več »

Tradicionalni obisk GZS

Študentje Fakultete za upravo so 24. 11. 2015 že peto študijsko leto zapored obiskali Gospodarsko zbornico Slovenije. Več »

Seminar Excel – od podatkov do informacij za odločanje

Svetovalno-izobraževalni center Fakultete za upravo je za zaposlene na Agenciji RS za kmetijske trge in razvoj podeželja pripravil seminar Excel – od podatkov do informacij za odločanje.Več »

Novoletni nagovor dekana

December je čas, ko se spomnimo dobrega sodelovanja in skupnih uspehov v preteklem letu ter se obrnemo proti izzivom, ki jih prinaša novo leto.Več »

Praznični delovni čas

Fakulteta za upravo bo v prazničnem času med 28. 12. 2015 in vključno 3. 1. 2016 zaprta. Delovni čas na fakulteti dne 24. 12. 2015 je do 13. ure.Več »

Podelitev nagrad študentom in pedagogom

Tudi letos smo v okviru Tedna Univerze nagradili najboljše študente in pedagoge. Več »

Rektorjeva nagrada za naj inovacijo

Univerza v Ljubljani in Ljubljanski univerzitetni inkubator vabita k prijavi na natečaj za Rektorjevo nagrado za naj inovacijo Univerze v Ljubljani.Več »

Obisk Ljubljanske borze

Študentje Fakultete za upravo so 11. novembra 2015 že peto študijsko leto zapored obiskali Ljubljansko borzo vrednostnih papirjev. Več »

Študentska konferenca 2015

Na 6. študentski konferenci smo prisluhnili predavanju Mitje Mavsarja o uporabniški izkušnji v javni upravi, trem diplomantkam in okrogli mizi na temo gradnje kariere.Več »

Predavanje indijski delegaciji

Fakulteta za upravo je 13. oktobra gostila delegacijo National Institute of Financial Management iz Indije. Več »

Etični kodeks za raziskovalce

Univerza se je s prejemom Strategije za razvoj karier raziskovalcev in Akcijskim načrtom za njeno implementacijo zavezala k ozaveščanju raziskovalcev in študentov o etičnosti v raziskovanju. Več »

Redno letno srečanje Skupine neodvisnih strokovnjakov za Evropsko listino lokalne samouprave pri Svetu Evrope

Skupina neodvisnih strokovnjakov za Evropsko listino lokalne samouprave pri Svetu Evrope (The Group of Independent Experts on the European Charter of Local Self-Government), katere član je tudi doc. dr. Iztok Rakar, sodelavec Fakultete za upravo, se je 24. in 25. septembra 2015 sestala na rednem letnem srečanju.Več »

Bruci, dobrodošli!

Kot vsako leto smo tudi letos zaželeli dobrodošlico brucem in jim dali nekaj dobronamernih napotkov za uspešen začetek študija. Vabljeni k ogledu fotografij.Več »

Od strategije do razvoja

​Drugi in tudi zaključni dan XXII. Dni slovenske uprave se je začel z razpravo, ki je pretresala možnosti in vidike uveljavljanja strategije razvoja javne uprave.Več »

XXII. DSU: Učinkovit javni sektor je del rešitve

Uvod v XXII. Dneve slovenske uprave je postregel z razpravo o učinkovitosti delovanja javnega sektorja, posledične spodbudnosti okolja za uspešno poslovanje podjetij in strukturnih reformah, ki jih bo mogla zagotoviti nedavno sprejeta Strategija javne uprave in akcijski načrt za naslednji dve leti.Več »

Dr. Vintar predsedujoči glavnemu odboru EAPAA

Generalno zasedanje združenja EAPAA je na zadnji seji, ki je potekala 27. 8. 2015, za predsedujočega glavnemu odboru združenja izvolilo red. prof. dr. Mirka Vintarja, raziskovalca, predavatelja in dolgoletnega sodelavca Fakultete za upravo.Več »

Za nami še ena uspešna izvedba poletne šole

Udeležencem smo skupaj s prostovoljci ustvarili nepozabne spomine in jim dali neprecenljivo znanje ovrednoteno z 9 ECTS. Več »

Dr. Stare predsednik Uradniškega sveta

Dekan Fakultete za upravo, izr. prof. dr. Janez Stare, je bil na izvoljen za predsednika Uradniškega sveta.Več »

Obštudijske dejavnosti Univerze v Ljubljani v e-knjigi

Univerza v Ljubljani je tudi letos pripravila pregled izbirne in obštudijske dejavnosti in dosežkov študentov na različnih področjih. Več »

Poletje na fakulteti

Obveščamo vas, da bo Fakulteta za upravo med 13. 7. in 9. 8. 2015 zaprta za zunanje obiskovalce.Več »

Prosto delovno mesto - programer

Fakulteta za upravo razpisuje prosto delovno mesto SAMOSTOJNI STROKOVNIDELAVEC VII/2-II (J017103) M/Ž (PROGRAMER).Delovno mesto se razpisuje za nedoločen čas, s polnim delovnim časom. Poskusno delotraja 3 mesece.Povezava na razpisVeč »

Izid knjige Labour Law in Slovenia

Visokošolski učitelj na Fakulteti za upravo, prof. dr. Zvone Vodovnik, in sodnica Ustavnega sodišča RS, dr. Etelka Korpič - Horvat, sta pri ugledni mednarodni znanstveni založbi Kluwer izdala znanstveno monografijo s področja prava z naslovom Labour Law in Slovenia. Več »

Nova številka MRJU

Izšla je nova številka Mednarodne revije za javno upravo. Prost dostop do vseh člankov.Več »

Prva pedagoška tržnica

Fakulteta za upravo je pripravila izmenjavo dobrih pedagoških praks, saj je prav, da študentom znanje podamo na zanimiv in kreativen način.Več »

Novi modeli poučevanja kot partnerski projekt

Fakulteta za upravo sodeluje v projektu partnerskih institucij na področju razvoja novih modelov poučevanja.Več »

Javni razpis za kandidate za mlade raziskovalce v letu 2015

Obveščamo vas, da je »Javni razpis za kandidate za mlade raziskovalce v letu 2015« objavljen na spletni strani UL. Več »

Upravni procesi v gradbeništvu

Gostili smo sestanek sodelujočih raziskovalcev v okviru projekta Analiza upravne sposobnosti in optimizacija upravnih procesov v gradbenih zadevah v Sloveniji in na Hrvaškem.Več »

Izr. prof. dr. Janez Stare potrjen za dekana

​Senat Fakultete za upravo je izvolil izr. prof. dr. Janeza Stareta za dekana Fakultete za upravo Univerze v Ljubljani.Več »

Nagrada za najboljšo diplomo s področja mladine naši študentki

Naša študentka Mateja Miklošič je prejela nagrado Mladinskega sveta Slovenije za najboljše diplomsko delo s področja mladine.Več »

Srečno, magistre in magistri!

Podelili smo diplomske listine za dokončan podiplomski študij. Vabljeni k ogledu fotografij.Več »

Informacijski sistemi in poslovno-informacijska arhitektura v slovenskem zdravstvu

Dr. Dalibor Stanimirović je v okviru Založbe FU izdal monografijo, ki preučuje informacijsko ožilje zdravstvenega sistema.Več »

Zaključek prve pomladne šole

Na Fakulteti za upravo je med 13. in 21. aprilom potekala prva mednarodna pomladna šola z naslovom Political & Economic Challenges in Public Administration.Več »

Na obisku študenti iz Beograda

Ta konec tedna gostimo skupino študentov iz beograjske Fakultete za organizacijske vede na našem skupnem magistrskem študijskem programu Management v upravi. Več »

Karierni dan za študente s posebnimi potrebami

Fakulteta za upravo je v sodelovanju s Kariernimi centri UL gostila karierni dan za študente s posebnimi potrebami.Več »

Mobilna aplikacija pomladne in poletne šole

Fakulteta za upravo je razvila novo mobilno aplikacijo za pomladno in poletno šolo. Z njeno pomočjo sledijo mednarodni šoli svoji zeleni strategiji brezpapirnega poslovanja.Več »

Med prvomajskimi prazniki

Med 28. 4. in vključno 3.5. 2015, torej med prvomajskimi prazniki, bo fakulteta ​zaprta.Več »

Z idejami na dan

Na Fakulteti za upravo smo pred našo največjo predavalnico namestili Zid idej.Več »

Mednarodna pomladna šola: 31 študentov iz 11 držav

V času od 13. 4. do 23. 4.2015 bo v okviru projekta Internacionalizacija UL na Fakulteti za upravo potekala mednarodna delavnica/pomladna šola z naslovom: Political & Economic Challenges in Public Administration. Več »

Anketa o zadovoljstvu uporabnikov knjižnice

Prosimo vas, da si vzamete 5 do 10 minut časa in ocenite kakovost storitev knjižnice Fakultete za upravo. Več »

Vitalnost, strast in znanje!

Uspešno smo zaključili s 5. izvedbo tradicionalne Študentske konference.Več »

Nakup literature v knjižnici FU

Učbenike in znanstvene monografije lahko sedaj kupite tudi v knjižnici FU ter plačate z gotovino ali Moneto. Več »

Nagrajenci Znanstvene založbe FU

Za nami je še eden Dan založbe, v okviru katerega je poznavalec družbenih omrežij Matej Špehar imel predavanje z naslovom "Kako uspeti na Facebooku?".Več »

Obisk študentov na GZS

Študentje 3. letnika VS programa na smeri Poslovna uprava so v okviru predmeta Gospodarsko statusno pravo tudi letos obiskali Gospodarsko zbornico Slovenije.Več »

Dekan Fakultete za upravo predsednik Uradniškega sveta

Izr. prof. dr. Janez Stare, dekan Fakultete za upravo, je bil izvoljen za predsednika Uradniškega sveta.Več »

Mednarodni dogodek Falling Walls Lab prvič v Sloveniji v organizaciji Univerze v Ljubljani

Objavljen je razpis za prijave na mednarodni dogodek Falling Walls Lab 2015, ki bo potekal 25. marca 2015 na Univerzi v Ljubljani! Več »

V knjižnici plačevanje z moneto

Obveščamo vas, da je v Knjižnici FU omgočeno tudi negotovinsko plačevanje z moneto.Več »

Za nami sta informativna dneva

Minili so še eni informativni dnevi. Hvala vsem za obisk!Več »

Kako do nas?

Napisali smo vam navodila, kako nas najdete in kje lahko parkirate, ko se boste udeležili informativnih dni.Več »

Lep uspeh študenta FU na univerzijadi

Študent Fakultete za upravo Žiga Mandl je s skakalno ekipo na zimski univerzijadi dosegel odlično 6. mesto Čestitamo!Več »

Srečno diplomanti!

Na Fakulteti za upravo smo dne 4. 2. 2015 svečano podelili diplomske listine diplomantom za dokončan dodiplomski študij.Več »

Razpis za vpis

Obveščamo vas, da je izšel nov razpis za vpis v dodiplomske in enovite študijske programe za študijsko leto 2015/16.Več »

Spletna knjigarna z novo podobo

Obveščamo vas, da je zaživela nova spletna podoba naše spletne knjigarne, ki je zdaj poenotena s podobo spletne strani fakultete. Več »

Umrl je dr. Stane Vlaj

V 69. letu nas je zapustil naš dolgoletni sodelavec in velik strokovnjak za lokalno samoupravo, izr. prof. dr. Stane Vlaj. Več »

MRJU članica združenja znanstvenih urednikov

Mednarodna revija za javno upravo je postala članica v združenju EASE – Evropsko združenje znanstvenih urednikov. Več »

Novoletno voščilo dekana

Čas pred novim letom nas navdaja s toplino in spomini. Na Fakulteti za upravo se radi spomnimo zaključenih projektov in dobrega sodelovanja.Več »

Med prazniki

Obveščamo vas, da bo Fakulteta v času od 24. 12. 2014 od 13. ure do vključno 2. 1. 2015 za študente in ostale obiskovalce zaprta.Več »

Podelili nagrade FU

Na prireditvi v sklopu Tedna univerze smo podelili Prešernove nagrade, nagrade najboljšim študentom, diplomantom, priznanje za uporabno rešitev, nagrado študentom za posebne raziskovalne dosežke, nagrado za pedagoško in raziskovalno odličnost.Več »

Drugačen pristop, drugačna rešitev

Gostili smo zanimiv seminar na temo »Rešujmo probleme javne uprave na inovativen način in s skupnimi močmi«.Več »

Knjižnica FU prva visokošolska knjižnica z Modro polico

Knjižnica FU je kot prva med visokošolskimi knjižnicami pristopila k projektu Modra polica, katerega idejni vodja je humorist, pisatelj in pesnik Toni Gašperič.Več »

Amnestija v knjižnici Fakultete za upravo

Obveščamo vas, da bo v Tednu Univerze v Ljubljani, od 1.12 2014 do 5.12.2014, v knjižnici potekala amnestija.Več »

Palestinska delagacija

V okviru obiska palestinske delegacije v Sloveniji je doc. dr. Virant predstavil sistem javnega sektorja v Sloveniji.Več »

Obisk kitajske delegacije

Fakulteto za upravo je obiskala delegacija Shanghai University of International Business and Economics (SUIBE). Več »

Sodelovanje z EconBiz

Fakulteta za upravo je podpisala Memorandum o sodelovanju z Nemško nacionalno ekonomsko knjižnico ZBW iz Kiela, ki je v svetovnem merilu največja specializirana knjižnica za gospodarske in ekonomske vede.Več »

Fakulteta za upravo na letni konferenci SZKO

Slovensko združenje za kakovost in odličnost (SZKO) 13. in 14. novembra 2014 organizira letno konferenco, na kateri sodelujejo tudi pedagodi in študenti Fakultete za upravo.Več »

Ločevanje odpadkov

Kot ste sami verjetno že opazili, smo nedavno po vsej fakulteti na hodnike namestili koše za ločevanje odpadkov. Ločevanje odpadkov je naša obveza, do okolja in tudi formalna.Več »

Postani tutor in pridobi 3 ECTS

Objavljen je razpis za tutorje študente v študijskem letu 2014/2015 za prvo in drugo stopnjo.Več »

Predavanje astronavtke slovensko-indijskega rodu Sunite Williams

Vljudno vas vabimo, da se v torek, 7. oktobra, udeležite predavanja astronavtke slovensko-indijskega rodu Sunite Williams z naslovom: »Space Travel and Herman Potocnik Noordung Ideas".Več »

Strategija, sodelovanje, strokovnost

Po dveh dneh so se ponovno uspešno sklenili Dnevi slovenske uprave, ki so letos obravnavali učinkovitost črpanja EU-sredstev.Več »

Obštudijske in športne dejavnosti Univerze v Ljubljani

Univerza v Ljubljani je izdala dve e-knjigi, v katerih opisuje obštudijske dejavnosti svojih članic in športne dejavnosti, ki potekajo v okviru univerze.Več »

V naslednji perspektivi petino manj sredstev, neizkoriščenih še 1,35 mlrd EUR

Fakulteta za upravo Univerze v Ljubljani že 21. Leto zapored organizira konferenco Dnevi slovenske uprave (DSU). Tokrat se aktualno osredotočamo na učinkovitost črpanja evropskih sredstev. Več »

Podpisan sporazum o ustanovitvi Središča za socialno podjetništvo Univerze v Ljubljani

Dekan Fakultete za upravo, izr. prof. dr. Janez Stare, je kot sopodpisnik podpisal sporazum o ustanovitvi Središča za socialno podjetništvo Univerze v Ljubljani.Več »

Za nami dve poletni šoli in veliko lepih spominov

Fakulteta za upravo letos je gostila dve poletni šoli, na koncu pa se z zaključno slovesnostjo poslovila od še ene generacije študentov.Več »

Fakulteta zaprta za zunanje obiskovalce

Obveščamo vas, da bo fakulteta za zunanje obiskovalce zaprta od ponedeljka 21. julija 2014 do vključno petka 8. avgusta 2014.Več »

Razpis za tutorje študente

Vabljeni med študente tutorje - z nami gre lažje.Več »

Košarkarjem 2. mesto na regionalnem tekmovanju Zlatibor

Košarkarska ekipa Fakultete za upravo se je udeležila prvega regionalnega tekmovanja v znanju in športu Zlatibor 2014, ki ga je organizirala Fakulteta za organizacijske vede iz Beograda. Naša ekipa je dosegla drugo mesto in pobrala lovorike v metanju trojk in zabijanju. Čestitamo! Več »

Upravna svetovalnica pomemben servis za upravne organe

V okviru projekta Upravna svetovalnica, ki ga Fakulteta za upravo izvaja v sodelovanju z Ministrstvom za notranje zadeve, je bila opravljena anketa med uporabniki in strankami. Več »

Fakulteta za upravo na Ljubljana GovJam

Fakulteta za upravo je sodelovala pri izvedbi kreativnih delavnicah Ljubljana GovJam, katerih namen je iskanje kreativnih storitev za javni sektor. Več »

Gostili indijsko delegacijo

Fakulteta za upravo je v okviru izobraževalnega programa International Training Program on e-Governance pod vodstvom International Center for Promotion of Enterprises gostila delegacijo vladnih uslužbencev Republike Indije.Več »

Razpis za mlade raziskovalce

Obveščamo vas, da je na spletni strani UL objavljen razpis za kandidate za mlade raziskovalce v letu 2014.Več »

GovJam Ljubljana 2014: Slovenija te potrebuje!

Ljubljana GovJam se bo zgodil 3., 4. in 5. junija v prostorih krativnega centra Poligon. Vabljeni k sodelovanju!Več »

Pomagamo skupaj

Kar lep kup pomoči se je nabral na koncu! Najlepša hvala vsem.Več »

Prvi nastop pevske skupine

Naša pevska skupina je zankrat še kvartet in je danes ponosno predstavil svoj nekajmesečni trud. Več »

Socialno podjetništvo je priložnost za vse

Socialno podjetništvo kot nova oblika zaposlovanja - organizirali smo razpravo v sodelovanju z Društvom študentov invalidov Slovenije.Več »

Zelena mobilnost

Od danes naprej se zaposleni na FU vozimo po Ljubljani tudi s kolesom. Zdravo in okolju prijazno. Se tudi vi pripeljete na predavanja s kolesom?Več »

Zmaga!

Moška košarkarska ekipa Fakultete za upravo je v tekmi za 3. mesto premagala strojno fakulteto, dekleta pa so osvojila končno 4. mesto.Več »

Med prvomajskimi prazniki

Obveščamo vas, da bo Fakulteta za upravo v času od 26. 4. 2014 do vključno 3. 5. 2014 zaprta za študente in ostale obiskovalce.Več »

Odgovornost do kakovosti se krepi

Na Fakulteti za upravo je potekala mednarodna konferenca v organizaciji Rektorske konference RS in CMEPIUS-a na temo »Študij danes, kakšen naj bo jutri?«. Več »

Visoko šolstvo in znanost na Kubi

Gostili smo rektorja havanske univerze, prof. dr. Gustava Cobreira Suáreza. Več »

Paketi hrane za ZPM Moste-Polje

Zaposleni in študenti smo v okviru dobrodelnea poziva na Dan založbe FU zbirali hrano, zdaj pa smo jo podarili Zvezi prijateljev mladine Moste-Polje. Več »

Ocenite delovanje naše knjižnice

Knjižnica FU bi bila s pomočjo vašega mnenja rada še boljša. Podajte svoje mnenje o njenem delu v spletni anketi.Več »

Povezujemo študente z delodajalci

Odvila se je 4. Študentske konferenca Fakultete za upravo, tokrat z zares zanimivimi govorci in okroglo mizo. Več »

Na poletno šolo na Portugalsko

Poletna šola "Entrepreneurship Education for European Students" v Braganci (Portugalska), 6.7. 2014 - 19. 7.2014 - brezplačna udeležba! Več »

FU in MNZ podpisala sporazum

Fakulteta za upravo in Ministrstvo za notranje zadeve sta podpisali sporazum pri partnerskem projektu Upravna svetovalnica. Podpisnika sta minister dr. Gregor Virant in dekan Fakultete za upravo doc. dr. Janez Stare.Več »

Univerzitetno prvenstvo v plavanju

Športna zveza Univerze v Ljubljani je objavila razpis DIMSPORT prvenstva Univerze v Ljubljani v plavanju za študijsko leto 2013/14. Več »

Pridružite se dobrodelnemu zbiranju hrane

Na Fakulteti za upravo smo v okviru Dneva založbe gostili ustanoviteljico Zavoda Anina zvezdica, ga. Ano Lukner in začeli z dobrodelnim zbiranjem hrane. Več »

Informativni dan 2014

Za nami sta informativna dneva, ko so nas obiskali naši bodoči študenti.Več »

Zabavna Informativa 2014

Za nami je največja sejemska prireditev Informativa 2014. Fakulteta za upravo se je predstavila na svoji stojnici v okviru skupnega razstavnega prostora Univerze v Ljubljani.Več »

Košarkarice že med 4 najboljšimi ekipami

Ženska košarkarska ekipa FU je v ovkiru UKL dobila še tretjo tekmo zapored in se že uvrstila med najboljše štiri ekipe.Več »

Popis sredstev in obveznosti do virov sredstev v organizacijah javnega sektorja

SIC Fakultete za upravo je izvedel prvega v nizu brezplačnih posvetov, ki se ga je udeležilo 110 udeležencev.Več »

Rektorjeva nagrada za naj inovacijo

​Tudi letos je razpisana Rektorjeva nagrada za naj inovacijo Univerze v Ljubljani. Prijavijo se lahko tako tehnološke in netehnološke inovacije kot tudi inovativne podjetniške ideje. Več »