POMAGA(J)MO

POMAGA(J)MO

28. maj, 2020

28. 5. 2020

Vabljeni k ogledu našega 4. online pogovora z naslovom "Izzivi študentov med in po epidemiji COVID-19", ki je potekal v sredo, 27. 5. 2020. Posnetek>>

 

 

 

 

19. 5. 2020

Vabljeni na 4. online pogovor Fakultete za upravo z naslovom »Izzivi študentov med in po epidemiji COVID-19«. Potekal  bo v sredo, 27. 5. 2020, od 16.00 – 17.00.

Z vami bodo:
- Grega RUDOLF, predsednik Študentskega sveta Fakultete za upravo
- Anja GABROVEC, predsednica Študentske organizacije Fakultete za upravo
- Ana ŠKRLIN, študentka Fakultete za upravo
- Carmen VODOVNIK, vodja posredovanja del na e-Študentskem servisu

Na dogodku boste izvedeli:

- kako študij od doma doživljajo študenti,
- kakšne so prednosti in slabosti takšnega načina študija,
- kaj takšen način študija pomeni za osebni razvoj študentov in za medosebne odnose s sošolci,
- kaj od takšnega načina študija ohraniti tudi v prihodnosti,
- kaj se je skozi epidemijo dogajalo s področjem študentskega dela,
- kakšno izgubo predstavljajo za študente odpovedane izmenjave, poletne šole, študentski dogodki, mreženja in druženje itd.

Vsi zainteresirani lahko v pogovoru aktivno sodelujete tako, da predhodno zastavite vprašanja (ob prijavi, v sporočilo) oziroma jih zastavite tekom pogovora na način, da vprašanja napišete.

Študentom Fakultete za upravo se aktivna udeležba (prisotnost na dogodku, zastavitev kakšnega vprašanja/komentarja tekom dogodka) upošteva kot ena ura kompetenčnega dogodka.

Pogovor je brezplačen. Več in prijava tukaj>>.

 

 

15. 5. 2020

Vabljeni k ogledu našega 3. online pogovora z naslovom "Ali je situacija zaradi COVID-19 tudi priložnost za hitrejši razvoj digitalizacije storitev javne uprave?", ki je potekal v četrtek, 14. 5. 2020. Posnetek>>

 

 

 

 

5. 5. 2020 - Napoved: TRETJI ONLINE POGOVOR: Ali je situacija zaradi COVID-19 tudi priložnost za hitrejši razvoj digitalizacije storitev javne prave?

Vabimo vas, da se nam pridružite pri tretjem online pogovoru, tokrat na temo "Ali je situacija zaradi COVID-19 tudi priložnost za hitrejši razvoj digitalizacije storitev javne prave?". Pogovor bo potekal v četrtek, 14. 5. 2020, od 16.00 – 17.00.

Z vami bodo: mag. Ivan Simič, direktor Simič&partnerji, d. o. o., ter nekdanji direktor DURS-a, mag. Tatjana Mizori Zupan, vodja portala e-Uprava na Ministrstvu za javno upravo, dr. Mitja Dečman, prodekan Fakultete za upravo, Katedra za organizacijo in informatiko, in dr. Ljupčo Todorovski, Katedra za organizacijo in informatiko Fakultete za upravo.

Pogovor bomo izvedli s pomočjo videokonferenčnega orodja Zoom, preko YouTube kanala. Dva dni pred dogodkom bomo vsem prijavljenim poslali tehnične informacije, skupaj s povezavo, preko katere boste lahko vstopili v pogovor.

Pogovor je brezplačen. Več in prijava tukaj>>.

 

24. 4. 2020

Vabljeni k ogledu posnetka online pogovora "Kakšne bodo posledice zaradi COVID-19 v javni upravi in kaj lahko pričakujemo?", ki je potekal v četrtek, 23. aprila 2020. Posnetek>>

 

 

 

 

21. 4. 2020 - KAJ JE DEPRESIJA IN KAKO SE Z NJO SOOČIMO

Vabimo vas k ogledu posnetka, v katerem dr. Tomaž Erzar iz Študijsko raziskovalnega centra za družino razloži, kaj je depresija in kako se z njo soočimo.

Posnetek je nastal v okviru projekta Most.

Video>>

 

 

 

15. 4. 2020 - Napoved: DRUGI ONLINE POGOVOR: Kakšne bodo posledice zaradi COVID-19 v javni upravi in kaj lahko pričakujemo?

Vabimo vas, da se nam pridružite pri drugem online pogovoru, tokrat na temo »Kakšne bodo posledice zaradi COVID-19 v javni upravi in kaj lahko pričakujemo?« Pogovor bo potekal v četrtek, 23. 4. 2020, od 16.00 – 17.00.

Z vami bodo: dr. Maja Klun prodekanja Fakultete za upravo, mag. Dušan Hočevar, direktor OU Občine Grosuplje, dr. Aleksander Aristovnik, Katedra za ekonomiko in management javnega sektorja na Fakulteti za upravo, in dr. Mirko Pečarič, Katedra za upravno-pravno področje na Fakulteti za upravo.

Pogovor bomo izvedli s pomočjo videokonferenčnega orodja Zoom, preko YouTube kanala. Dva dni pred dogodkom bomo vsem prijavljenim poslali tehnične informacije, skupaj s povezavo, preko katere boste lahko vstopili v pogovor.

Pogovor je brezplačen. Več in prijava tukaj>>.

7. 4. 2020 - Napoved: PRVI ONLINE POGOVOR "Notranji izzivi dela od doma zaposlenih v javnem sektorju"

Odločili smo se, da v okviru projekta Pomaga(j)mo! organiziramo tudi online pogovore, saj bomo s pomočjo njih iskali odgovore na vprašanja in izzive, s katerimi se soočajo mnogi zaposleni v javnem sektorju, nudili pomoč in podporo sodelujočim ter na takšen način skušali prispevati svoj delež. Prvi online pogovor ima naslov »Notranji izzivi dela od doma zaposlenih v javnem sektorju« in bo v četrtek, 16. 4. 2020, od 16.00 – 17.00.

Z vami bodo: dr. Jernej Buzeti, prodekan Fakultete za upravo, dr. Eva Boštjančič, oddelek za psihologijo FF, dr. Janez Stare, dekan Fakultete za upravo, in dr. Katarina Kompan Erzar, psihoterapevtka ŠRCD, TEOF.

Pogovor je brezplačen. Več in prijava tukaj>>.

2. 4. 2020 - RAZMIŠLJAJMO POZITIVNO

V okviru projekta MOST, ki ga vodi doc. dr. Jernej Buzeti, je nastal video, v katerem izr. prof. dr. Katarina Kompan Erzar, psihologinja, terapevtka in supervizorka, govori o pomenu pozitivnih misli, ki nam zagotavljajo zadovoljstvo. Vabljeni k ogledu. Video>>

 

 

 

30. 3. 2020 - ALI IMATE PLAČANE PRISPEVKE ZA SOCIALNO VARNOST?

Vas zanima, ali imate vi ali pa morda vaši starši plačane prispevke za socialno varnost? #OSTANIDOMA in preverite v aplikaciji eDavki tukaj>>.

 

 

 

 

25. 3. 2020 - OBČUTKI OSAMLJENOSTI: Kako poiskati pomoč?

Vabimo vas, da si pogledate video, ki je nastal v okviru projekta MOST, v katerem dr. Tatjana Rožič, specialistka zakonske in družinske terapije ter supervizorka z licenco Socialne zbornice Slovenije, govori o tem, kako poiskati pomoč, če se čutimo osamljene. Video>>

Vodja projekta MOST je dr. Jernej Buzeti z naše fakultete. Projekt je namenjen vsem, ki iščejo kvalitetne strokovne vsebine in informacije ter pomoč v primerih osebnih stisk o tematikah, ki so povezane z vsebinami vzgoje otrok in mladostništva, partnerstva, osamljenostjo in depresijo.

 

23. 3. 2020 - DIGITALNI DRŽAVLJAN: portal e-Zdravje

Nacionalni projekt eZdravje združuje vrsto elektronskih rešitev za varnejše in učinkovitejše zdravstvene storitve. Pri projektu aktivno sodeluje tudi naša fakulteta. 

Vabimo vas, da si pogledate video Digitalni državljan, v katerem vam predstavljamo enostaven dostop do pregleda čakalnih dob in prostih terminov preko portala e-Zdravje. Video je opreljemen tudi s podnapisi za gluhe oz. naglušne. Video>>

Več o projektu e-Zdravje je dostopno tukaj>>.

 

 

20. 3. 2020 - NAGOVOR DEKANA

Spoštovani!

Preizkušnja, s katero se srečujemo, je večini od nas spremenila način življenja, dela in sodelovanja. Pa vendar, v tem trenutku ni nič pomembnejšega od tega, da s svojim vedenjem pripomoremo k ohranjanju zdravja in življenj. Vsakdo od nas naj ravna odgovorno do sebe in svoje prihodnosti ter do drugih in prihodnosti nas vseh. Zato: OSTANI DOMA.

Situacije, v katerih se nahajamo, so situacije, na katere se ne moremo povsem vnaprej pripraviti. Ob njih se lahko soočamo z različnimi odzivi pri nas samih ali pri drugih. Vse to je lahko vir mnogih vprašanj, pa tudi stisk. S tem namenom bomo na tem mestu objavljali nasvete, priporočila in spodbude.

Kontaktirate lahko tudi dr. Jerneja Buzetija ali Marijo Sušnik, ki sta vam na voljo za pomoč in svetovanje ter sta dosegljiva na e-naslovih jernej.buzeti@fu.uni-lj.si in marija.susnik@fu.uni-lj.si.

Naj bo ta čas lepa priložnost za bogatitev odnosov in prijetno sobivanje doma.

Ta pesem>> pa naj bo za spodbudo in ozaveščanje.


Lep poZDRAV in vse dobro!


Prof. dr. Janez Stare, dekan

 

 

 

Foto: Freepik.com