Online pogovor o vodenju v 21. stoletju

Online pogovor o vodenju v 21. stoletju

24. junij, 2020

V organizaciji Kluba alumnov Fakultete za upravo in SIC-a je v torek, 23. junija 2020, potekal online pogovor z naslovom »Vodenje v 21. stoletju«, na katerem smo gostili ministra za javno upravo Boštjana Koritnika, izvršno direktorico Sofos - Inštituta za upravljanje znanja in razvoj talentov doc. dr. Danijelo Brečko ter dekana Fakultete za upravo prof. dr. Janeza Stareta.


V zanimivem in nadvse dinamičnem ter konstruktivnem pogovoru smo odkrili odgovore na vprašanja, kdo so sploh vodje 21. stoletja, ki morajo svoj stil vodenja prilagajati glede na raznolikosti v generacijah, kako ustvariti zdravo delovno okolje, ali je strokovnjak lahko dober vodja in obratno ter kakšne so pasti vodenja nekdanjih sodelavcev.

Gostje so pojasnili tudi , kaj pomeni postherojsko vodenje, pri katerem vodja skrbi za uresničevanje polnega potenciala sodelavcev, v ospredje pa postavlja svoj tim oziroma svojo organizacijo in se pri tem ne izpostavlja. V zaključnem delu so nam gostje zaupali, s katerimi izzivi so se kot vodje morali soočati v času Covid-19 epidemije, ki je za posledico prinesla delo na domu.


Vabljeni, da si celoten posnetek pogovora ogledate tukaj>>.