Obisk vladne, gospodarske in izobraževalne delegacije iz Nevade (ZDA)

Obisk vladne, gospodarske in izobraževalne delegacije iz Nevade (ZDA)

05. marec, 2020

Na fakulteti smo v sredo, 4. marca 2020, gostili obiskovalce z Univerze v Nevadi, Reno (College of Business), predstavnike vladne službe guvernerja in gospodarska delegacija iz Nevade, ki je v Slovenijo prišla na obisk v okviru Europe-Nevada Global Summit.

Na dogodku so dekan prof. dr. Janez Stare (Fakulteta za upravo, UL), dekanja prof. dr. Metka Tekavčič (Ekonomska fakulteta, UL) in dekan prof. dr. Greg Mosier (College of Business, UNR) svečano podpisali sporazum o mednarodnem sodelovanju. Podpisan sporazum omogoča krepitev pedagoškega in znanstveno-raziskovalnega sodelovanja med UL in UNR, ki sta ga v letu 2015 vzpostavila izr. prof. dr. Aleksander Aristovnik in prof. dr. Mehmet S. Tosun.

V hotelu Kempinski Hotel Adriatic v Savudriji je nato 6. in 7. marca 2020 potekalo prvo gospodarsko in izobraževalno srečanje Europe – Nevada Global Summit, ki se ga je v imenu Univerze v Ljubljani (in Fakultete za upravo) udeležil izr. prof. dr. Aleksander Aristovnik. Na dogodku je dr. Aristovnik aktivno sodeloval na omizju o mednarodnem pedagoškem/raziskovalnem sodelovanju med Nevado in Evropo.

Na omizju, ki ga je vodil  prof. dr. Mehmet S. Tosun iz Nevada University (Reno, ZDA), sta sodelovala tudi prof. dr. Robert Zenzerović, dekan Fakulteta ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" (Pula, Hrvaška) in prof. dr. Marcin Wojtysiak-Kotlarski iz SGH Warsaw School of Economics (Varšava, Poljska). Udeleženci omizja so gostom predstavili izkušnje, priložnosti in izzive krepitve sodelovanja med univerzami ZDA ter Srednje in Vzhodne Evrope.