Alumni srečanje FU posvečeno študiju in športu

Alumni srečanje FU posvečeno študiju in športu

11. december, 2019

1. Alumni srečanje Fakultete za upravo v študijskem letu 2019 - 2020 z naslovom  "Študiram in hkrati športam! Uspeh ali prepreka?", je na fakulteti potekalo v torek, 10. 12. 2019, ob 16. uri. Na dogodku smo gostili izjemna športna imena ter izjemne študente športnike naše fakultete, ki jih povezuje ena skupna točka, in sicer so vsi poklicni športniki z visokošolsko izobrazbo oz. ob zahtevnem študiju uspešno peljejo še svojo poklicno športno pot.

O prednostih in slabostih dvojne kariere športnika, usklajevanju študijskih, športnih in zasebnih obveznostih, življenju po zaključeni športni karieri, pomenu posebnega statusa na fakulteti itd. so z nami razpravljali:

  • Sara Isaković, najuspešnejša slovenska plavalka, dobitnica srebrne olimpijske kolajne na Olimpijskih igrah v Pekingu leta 2008,
  • Tonči Žlogar, nekdanji slovenski reprezentant, nogometaš, trener in selektor reprezentance U-16,
  • Petra Robnik, diplomantka FU, uspešna slovenska alpska smučarka in vodja Kariernega centra za športnike pri Olimpijskem komiteju Slovenije.
  • Tilen Hojč, študent in diplomant FU, uspešen košarkar in trener v KK Grosuplje,
  • Tjaša Polajnar Vešligaj, študentka FU in rokometašica RK Krim Mercator.

Pogovor z gosti, ki so predstavili svoje izkušnje je vodila naša zelo uspešna diplomantka Marina Šučur, dogodek pa sta glasbeno obarvala glasbenik in prav tako diplomant Fakultete za upravo Žiga Jamnik ter pevka Patricija Selan.

Prisotne je nagovorila tudi novo izvoljena predsednica Alumni, mag. Gordana Mikunovič.

Srečanja se je udeležilo okoli 90 študentov in diplomantov, ki so priložnost izkoristili za druženje z uspešnimi slovenskimi športniki oziroma z nekdanjimi sošolci in profesorji.

Fotogalerija>>