Zakaj študirati na Fakulteti za upravo?

Zakaj študirati na Fakulteti za upravo?

Razlogov je veliko. Eden najpomembnejših pa je ta, da med študijem pridobite uporabna znanja s področij uprave, prava, ekonomije, menedžmenta in informacijskih tehonologij, s pomočjo katerih boste lahko ustrezno nadgradili svojo ambicioznost in postali pomemben del zgodb o uspehu zasebnih in javnih organizacij.

Če imate poslovno idejo, jo boste lahko s pomočjo naših najmodernejših znanj, kar dokazuje ugledna mednarodna akreditacija, nadgradili v nekaj velikega. Drznite si več.

Konkurenca je huda, a ponujamo več

Konkurenca na trgu znanja se je v zadnjem času zelo zaostrila. Fakulteta za upravo ob tem stavi na kakovost. Samozavestno lahko zatrdimo, da so naša znanja s področja upravnih znanosti najkakovostnejša v Sloveniji. Zakaj?

 • Smo članica največje in najboljše univerze v Sloveniji - Univerze v Ljubljani, ki je tudi ena najboljših univerz na svetu. Diploma naše univerze je priznana in spoštovana.
 • Smo fakulteta z najdaljšo tradicijo razvoja upravne znanosti, saj delujemo že od leta 1956. Slovenska javna in poslovna uprava je zaradi nas boljša, učinkovitejša in uporabnikom prijaznejša.
 • Naši programi imajo edini v Sloveniji mednarodno akreditacijo, na svetu pa je le še 16 drugih ustanov s tovrstno akreditiranimi programi. Akreditacija je garancija za kakovost in modernost.
 • Med primerljivi fakultetami imamo najširšo mrežo mednarodnih partnerstev, ki omogočajo izmenjava znanj, pedagogov in študentov. Sodelujete lahko v mednarodnih izmenjavah in poletnih šolah.

Sodobni prostori, sodobna oprema

Če se odločite za študij pri nas, vas bo pričakala moderna in svetla stavba, ki je del velikega univerzitetnega kampusa za Bežigradom, kar zagotavlja pestrost dogajanja in omogoča veliko možnosti. Svojim študentom nudimo:

 • specializirano knjižnico za področje upravne znanosti z možnostjo dostopa do vseh knjižnic UL in mednarodnih spletnih baz,
 • kar okrog 100 računalnikov, ki so na voljo za delo vsak dan, in polno pokritost fakultete z brezžičnim dostopom do svetovnega spleta,
 • moderno študijsko okolje in lepo ohranjeno infrastrukturo.

 

 

 

Ker nikoli ne boste le številka

Predvsem zdajšnji študenti in diplomanti bi vam znali povedati, da se študenti pri nas zelo dobro počutijo, saj za nas niso le številke. Ponosni smo na:

 • prijazen študentski referat, ki bo poskrbel, da bo študij potekal gladko in bodo pravila jasna, postopki pa pravični,
 • naše tutorje, ki pomagajo študentom pri učenju,
 • številne obštudijske dejavnosti, ki vam bodo omogočile povezovanje,
 • možnost, da sodelujete z našimi znanstveniki na različnih raziskovalnih in strokovnih projektih,
 • možnost osebnega stika s pedagogi in prilagodljivost učnega procesa izrednim življenjskim situacijam,
 • posebno obravnavo najboljših,
 • široko mednarodno mrežo partnerstev, ki vym omogočajo mednarodne izmenjave.
Dodiplomski študij

Fakulteta za upravo ponuja moderne dodiplomske študijske programe, in sicer dva univerzitetna in en visokošolski študijski program. Vabimo vas, da jih dobro preučite in povprašate, če vas še kaj dodatnega zanima.

Podiplomski študij

Študirajte na magistrskem programu Uprava, ki ima ugledno mednardno akreditacijo EAPAA, ali na skupnem magistrskem študijskem programu Management v upravi 2. stopnja. Novost podiplomskega študija je skupni doktorski študijski program Upravljanje in ekonomika javnega sektorja.

E-študij na daljavo

Študij je na voljo kot izredni študij na 1. stopnji, na visokošolskem strokovnem programu je razpisanih 100 mest, na univerzitetnem programu pa 70 mest.