Zanimive informacijske rešitve naših študentov

Zanimive informacijske rešitve naših študentov

02. februar, 2017

Tudi letos so študenti Univerzitetnega programa Upravljanje javnega sektorja in Upravna informatika pri predmetu Informacijski sistemi v upravi (3. let) v okviru seminarskih nalog in v interdisciplinarnih skupinah razvijali zanimive informacijske rešitve.

V sodelovanju z Ministrstvom za javno upravo, Ministrstvom za finance, Policijo in SURS je bil tokrat fokus na odprtih podatkih javne uprave. Po načelih načrtovanja storitev (Service Design Thinking) so študenti prišli do zanimivih "projektov" in rezultatov, ki bodo predstavljeni na Festivalu odprtih podatkov, ki ga organizira Ministrstvo za javno upravo. Med zanimivejšimi lahko izpostavimo spletne aplikacije za Analizo prometnih nesreč (https://isvu.000webhostapp.com/pregled.html), Interaktivno grafično spletno aplikacijo Analize proračuna (http://www.obcine.ml/obcina, http://isvu123.000webhostapp.com/institucionalnaKlasifikacija.php) in celo Android aplikaciji Elektronski vodič po življenjskem dogodku ustanovitve podjetja in Pomoč pri izbiri imena novorojenčka.

Vabljeni, da si rezultate pogledate v živo na spletu, pri čemer so zaradi uporabe brezplačnih strežnikov stvari nekoliko počasne ali podatkovno omejene. Upamo pa, da bo ob nastanku načrtovanega raziskovalnega državnega računalniškega oblaka ta težava v prihodnje odpravljena.