Zaključila se je letošnja Študentska konferenca Fakultete za upravo

Zaključila se je letošnja Študentska konferenca Fakultete za upravo

18. januar, 2019

9. Študentska konferenca Fakultete za upravo z naslovom “Karierne priložnosti in izzivi v domačem in mednarodnem okolju« je potekala v četrtek, 17. januarja 2019. Namenjena je bila vsem študentom, ki razmišljajo o svoji karierni poti in jih zanimajo možnosti ter priložnosti, tudi izven meja Slovenije. Zato so dogodek izkoristili tudi kot priložnost za mreženje.

Udeležence je nagovorila politična poročevalka Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji Nataša Goršek Mencin, ki je pripravila interaktivno predavaje o pripravništvu in zaposlovanju v evropskih inštitucijah.

Marko Guček, direktor start-up podjetja GoOpti, pa je s študenti delil svoje izkušnje o tem, kako z dobro idejo doseči mednarodni uspeh.

Na konferenci so aktivno sodelovali tudi Karierni centri Univerze v Ljubljani, ki so organizirali hitre zmenke z delodajalci, in sicer z Univerzitetnim kliničnim centrom Ljubljana, Zvezo prijateljev mladine Slovenije ter Zavodom Kinoks, ki se ukvarja z medijsko produkcijo. Na hitrih zmenkih s strokovnjaki pa so študenti dobili nasvete za krepitev kompetenc. Pri pregledu življenjepisa sta jim je svetovala Andreja Jurček in mag. Klemen Marinčič,  dr. Tanja Potočnik Mesarič pa je pripravila Linked-In delavnico.

Konferenca se je zaključila s predavanjem Kariernih centrov Univerze v Ljubljani z naslovom »Jaz kot »blagovna znamka« - iskanje priložnosti na internetu«.

Fotogalerija>>