Uspešni diplomanti o svojih izkušnjah s študijem

Uspešni diplomanti o svojih izkušnjah s študijem

12. november, 2018

1. dogodek Kluba diplomantov Fakultete za upravo v študijskem letu 2018 - 2019 z naslovom  "+/ -  DIPLOMANTA FAKULTETE ZA UPRAVO", je na fakulteti potekal v četrtek, 8. 11. 2018, ob 17. uri. Udeležilo se ga je okoli 70 diplomantov, ki so priložnost izkoristili za druženje z nekdanjimi sošolci in profesorji. Na dogodku so o prednostih in priložnostih diplomantov razpravljali uspešni diplomanti Fakultete za upravo Goran Cvetković, mag. Milena Kalaacunn, dr. Mitja Blaganje in mag. Helena Felc Žveplan. Pogovor z gosti, ki so predstavili svoje izkušnje je vodila novinarka Anja Hlača Ferjančič. Dogodek sta glasbeno obarvala glasbenik in prav tako diplomant Fakultete za upravo Žiga Jamnik ter pevka Patricija Selan.

Vsi gostje so v pogovoru pohvalili Fakulteto za upravo, saj jim je po njihovem mnenju študij pri nas zagotovil dobre temelje za razvoj kariere. Vsak od gostov je podal tudi napotke sedanjim študentom o tem, kako lahko sami poskrbijo za izboljšanje svojega stanja na trgu delovne sile.

Goran Cvetković, ki je zaposlen kot svetovalec za tujce na Upravni enoti Ljubljana, jim je zaželel, da bi s pridom uporabljali znanje, ki ga pridobijo na fakulteti ter izpostavil pomen korektnih in dobrih odnosov do strank oz. ljudi. Po njegovem mnenju bi bilo potrebno tekom študija okrepiti pomen delovne prakse, ki bi je moralo biti še več.  

Mag. Milena Kalaacunn, ustanoviteljica in izvršna direktorica podjetja Hubmedia, je poudarila, da na svoji študijski poti ne bi spremenila ničesar, saj je bilo vse tako, kot je moralo biti. Ocenjuje, da je danes takšna, kot je, prav zato, ker je prehodila to pot. Študentom je zaželela, da tudi oni poskusijo čim bolj uživati na svoji poti.

Dr. Mitja Blaganje, vršilec dolžnosti generalnega sekretarja na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport, je poudaril, da so bila zanj študentska leta najlepša leta življenja in da se je v tem obdobju potrebno naučiti živeti. Študentom je svetoval, naj bodo ponosni na to, kar delajo in naj delajo s srcem ter se izpopolnjuje na vseh področjih življenja, kar nenazadnje ob intervjujih za službo prepoznajo tudi delodajalci.

Mag. Helena Felc Žveplan, vodja poslovnega razvoja v start-up podjetju EQUA products, je kot podjetnica predlagala študentom, naj razmislijo, ali ni morda podjetniška pot tista, ki bi se jo lahko uspešno lotili po zaključenem študiju. Svetovala jim je tudi, naj investirajo več časa v učenje angleščine in drugih jezikov ter v poznavanje Excela oz. analitiko.

Naslednje druženje članov Kluba diplomantov Fakultete za upravo je po besedah predsednika Mateja Kirna napovedano za april 2019.

Se veselimo!

Fotogalerija>>