Uprava gre v pravo smer 2018: skupina PS3 pripravila najboljšo idejno rešitev za preureditev fakultetne terase

Uprava gre v pravo smer 2018: skupina PS3 pripravila najboljšo idejno rešitev za preureditev fakultetne terase

30. maj, 2018

Na Fakulteti za upravo smo v sredo, 30. maja 2018, zaključili večdnevno delavnico Uprava gre v pravo smer 2018: Si upaš upravljati prostor?. Na zaključnem dogodku so tri interdisciplinarne skupine študentov predstavile svoje idejne rešitve za preureditev terase Fakultete za upravo v večnamenski prostor. Prvo mesto je osvojila idejna rešitev skupine PS3 (Upravna polnilnica), za katero so glasovali tako člani ocenjevalne komisije, kot tudi publika, ki so jo sestavljali mentorji skupin ter zaposleni Fakultete za upravo.

1. mesto, skupina PS3

Zmagovalna skupina PS3 je preureditev terase prikazala v duhu “Upravne polnilnice”. Ideja vključuje šest dimenzij polnjenja, ki se jih zaposelni na fakulteti lahko poslužujejo.  Ena od dimenzij je polnilnica s svetom, ki zaposlenim omogoča razgled na okolico. Polnilnica druženja omogoča druženje v obliki neformalnih sestankov, ob enostavni preureditvi prostora pa je lahko namenjena tudi večjim dogodkom. Polnilnica idej zagotavlja intimnost in mir posamezniku s prilagojenimi, zvočno izoliranimi enosedi.  V polnilnici hranil se zaposelni lahko podružijo ob malici in pijači ter se nato sprostijo ob mirnem počitku v polnilnici sproščanja. V zunanjem delu se zaposleni lahko poslužijo zelene polnilnice, ki jim omogoča tako počitek kot delo ob zelenju in dišavnicah. Ideja zmagovalne skupine izstopa z bogatim in privlačnim zelenjem in rastlinjem, katerega pomirjajoči in “polnilni” učinek izpopolni še imitacija vodne stene.

2. mesto, skupina Rumeni

Skupina Rumeni si je idejno rešitev terase FU zamislila kot "upravno stezo” s štirimi postajami, preko katerih bi si zaposleni napolnili svojo energijo. Na prvi, družbeni postaji bi zaposleni poklepetali ob kavi, si izmenjali informacije ali pa izvedli nek delovni sestanek. Na drugi recharge postaji bi z različnimi aktivnostmi napolnili svoje “baterije”, na tretji, postaji za sprostitev možganov, bi lahko posedeli in se sprostili na udobni zofi ali v zunanjem odprtem delu, na leseni klopi ob zelenem vzdušju. Skupina izstopa predvsem s konceptom “go with the flow”, pri čemer je zunanjost terase oblikovana kot “trim steza”, z zaokroženimi oblikami elementov in zelenja.

3. mesto, skupina Oaza

Skupina Oaza je preureditev terase zastavila v luči kotičkov "zelene oaze", kjer bi se zaposleni fakultete lahko v miru posluževali prostora za razmislek ali sestanek, v območju zavetja/sence bi se lahko sprostili ob dobri kavi in malici; v preostalem delu zaprte terase pa bi imeli na voljo tudi prostor za druženje. Odprti del terase bi zaposlenim omogočal počitek ob zelenem vzdušju lončnic, ki ustvarjajo občutek oaze. Posebnost njihove idejne rešitve so visoke mize in stoli ob stebrih, ki omogočajo delo stoje ali sede, ter viseča miza v osrednjem prostoru, ki omogoča potek tudi večjih sestankov, ob drugih prilikah pa se lahko dvigne in sprosti prostor.

Čestitamo vsem sodelujočim!