Študenti, dobrodošli v novem študijskem letu!

Študenti, dobrodošli v novem študijskem letu!

30. september, 2019

Spoštovani!

Dobrodošli na Fakulteti za upravo v študijskem letu 2019/2020. Dobrodošlica velja tako tistim, ki ste vpisani v prve letnike in prvič okušate študentsko življenje, kot tistim, ki nadaljujete študij v višjih letnikih, in seveda tudi absolventom.   

Novo študijsko leto predstavljata dva nova semestra, v času katerih upam, da boste z veseljem obiskovali predavanja, vaje, seminarje, se učili in uspešno opravljali izpite. Ob tem pomislite, da se učite zase. Zato je smiselno, da k študiju že na začetku pristopite resno in zavzeto. Da dobro poslušate, ste aktivni in sodelujte z vašimi razmišljanji. Vprašajte učitelje, če vam kaj ni jasno, ali vas nekaj zanima. Povežite se s sošolci -  drugimi študenti, družite se in si izmenjajte izkušnje z njimi. Študente tutorje lahko v primeru težav prosite tudi za pomoč pri študiju.

Če pa vam morda kdaj tekom študija ne bo vse teklo gladko, ne obupavajte, ampak vztrajajte. Trud se vam bo obrestoval. Naš skupen cilj je namreč, da študentke in študenti na Fakulteti za upravo osvojite uporabna nova znanja in praktične izkušnje, ki vam bodo po zaključku študija omogočili želeno zaposlitev.

Želim vam uspešen študij!

 

Prof. dr. Janez Stare, dekan