Naš študent Sebastjan Novinšek Jelovšek, soustanovitelj platforme Influee

Naš študent Sebastjan Novinšek Jelovšek, soustanovitelj platforme Influee

30. maj, 2018

Sebastjan Novinšek Jelovšek, študent interdisciplinarnega programa Upravna informatika na naši fakulteti, in Urban Cvek, študent Fakultete za računalništvo in informatiko, sta ustanovitelja spletne platforme Influee. Ta predstavlja nov sistem povezovanja podjetij in vplivnežev, ki se osredotoča na trenutno najbolj popularen družbeni medij Instagram.

Influee povezuje oglaševalce z vplivneži torej osebami, ki imajo na družbenih omrežjih veliko sledilcev. Deluje kot nadzorna plošča, preko katere podjetja upravljajo sodelovanje z vplivneži. Influee nadomešča marketinške agencije, hkrati pa ponuja še več, merljivost in transparentost sodelovanja z vplivneži. Tako lahko podjetja dejansko vidijo, kako donosen je vložek v vplivnostni marketing na določeni kampanji. Ponujamo tudi avtomatsko integracijo s platformami za spletne trgovine, kot je Shopify, ter jim tako omogočamo lahek način merjenja prodaje, ki so jo ustvarili vplivneži. Platforma ponuja tudi natančno analizo profilov, podprto s strojnim učenjem in algoritmi za analizo omrežja.

Študenta bosta na konferenci o digitalnih komunikacijah Diggit, ki bo potekala 12. junija 2018, na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, predstavila Influee in vplivnostni marketing. Bila pa sta tudi finalista za letošnjo Rektorjevo nagrado za naj inovacijo Univerze v Ljubljani.

Letos sta se udeležila tudi konference za povezovanje zagonskih podjetjih, vlagateljev in podjetnikov s področja tehnologije Wolves Summit na Poljskem, kamor sta bila povabljena med kar 2.000 prijavljenimi zagonskimi podjetji.

Na fotografiji sta Urban Cvek in Sebastjan Novinšek Jelovšek (vir: spletna stran Univerze v Ljubljani).