Prvi pogovorni večer na Fakulteti za upravo: Jan Plestenjak o svoji zgodbi

Prvi pogovorni večer na Fakulteti za upravo: Jan Plestenjak o svoji zgodbi

07. marec, 2018

Na fakulteti smo 6. marca 2018 organizirali pogovorni večer, na katerem smo gostili Jana Plestenjaka, enega najbolj uspešnih in ustvarjalnih slovenskih glasbenikov, osebo s karizmo in človeka z zanimivo zgodbo.  V pogovoru z novinarko in radijsko voditeljico Anjo Hlača Ferjančič nam je predstavili svoje izkušnje iz poslovnega in glasbenega udejstvovanja ter izobraževanja.

Trenutno ima Jan Plestenjak enoletni premor od odrov. V tem času ustvarja nove pesmi in snema videospote.

Poslušalcem je zaupal, da je bila njegova karierna pot dolga in težka, na njej mu ni bilo prizaneseno, da bi preskočil kakšno stopničko. A ker je že od mladega imel silno voljo in željo po uspehu, se mu je trud obrestoval. Od nekdaj si je namreč želel biti uspešen in dober ter napolniti koncertne dvorane.

Po njegovem je prav, da si v življenju postavljamo visoke cilje, zato da sanje, ki jih imamo, trajajo čim dlje. Iz izkušenj namreč ve, da potem, ko sanje uresničiš, se nič drastično ne spremeni. Zato je v življenju ključna pot, po kateri hodimo, saj na njem pridobivamo izkušnje, rastemo in se osebnostno razvijamo.

Poudaril je tudi, da je pomembno, da smo kot narod ponosni na svoj jezik in nase.

Jan Plestenjak je odgovarjal tudi na vprašanja publike. Med drugim nam je zaupal, da mu je od vseh njegovih pesmi najljubša pesem Lepa.

 

Foto: Nejc Razdrih, Fakulteta za upravo