Projekt EUSmall v zaključni fazi

Projekt EUSmall v zaključni fazi

14. december, 2018

Projekt EUSmall (Small States in Europe: Towards a Cross-Disciplinary Approach), ki je sofinanciran s strani EU in katerega sestavlja konzorcij 10 evropskih univerz, med njimi tudi mi, prihaja v zaključno fazo.

V okviru projekta sta bili med drugim izvedeni tudi dve poletni šoli v Reykjaviku (junija 2017 in 2018), zimska šola v Vilniusu (januarja 2018) ter poletna šola pri nas (avgusta 2017), ki so se jh udeležili oziroma so na njih sodelovalitudi naši študenti in učitelji.

V okviru projekta so bili razviti tudi štirje učni načrti oziroma kurikulumi za podiplomske predmete iz tematike majhnih držav, in sicer za predmetna področja zunanje politike, mednarodnega prava, družbenih problemov in upravljanja. Del razvitega kurikuluma za predmet Governance of Small States, katerega avtorji so dr. Grønova, dr. Pevcin in dr. Sarapuujeva, in je dostopen tukaj>>, bo tudi že predavan v tem študijskem letu pri predmetu Management v javnem sektorju na skupnem mednarodnem magistrskem programu Management v upravi.