Prof. dr. Polonci Kovač zlata plaketa Univerze v Ljubljani za izjemne zasluge posameznika!

Prof. dr. Polonci Kovač zlata plaketa Univerze v Ljubljani za izjemne zasluge posameznika!

03. december, 2019

Na slavnostni seji Senata Univerze v Ljubljani, ki je potekala na 100. rojstni dan Univerze v Ljubljani, v torek, 3. decembra 2019, je zlato plaketo Univerze v Ljubljani za izjemne zasluge posameznika pri razvijanju znanstvenega, pedagoškega ustvarjanja univerze in za krepitev njenega ugleda prejela prof. dr. Polonca Kovač. Za prejeto priznanje ji iskreno čestitamo!

​Prof. dr. Polonca Kovač se ukvarja z evropeizacijo javne uprave in upravnim procesnim pravom. Po kazalnikih ARRS se uvršča na prvo mesto na področjih Pravo in Javna uprava. Njena bibliografija šteje prek 600 objav. Je glavna urednica znanstvene revije Central European Public Administration Review. Deluje v vodstvih mednarodnih organizacij EGPA in NISPAcee ter pri projektih OECD, EK in ministrstev RS. Je mentorica nekaj sto diplomantom in prejemnica več priznanj.

Ob prejemu zlate plakete je prof. dr. Polonca Kovač poudarila, da dosežek predstavlja odraz ne le njenih rezultatov, temveč gre za priznanje, ki odraža sodelovanje med zaposlenimi in uspeh fakultete kot celote.

Več v obrazložitvi za prof. dr. Kovačevo tukaj>>

S slavnostno sejo Senata Univerze v Ljubljani, ki so se jo udeležili vidni predstavniki slovenskih kulturnih, izobraževalnih, znanstvenih institucij, predstavniki gospodarstva, vlade, parlamenta, se je pričel tradicionalni Teden univerze. V okviru tega bodo na UL v  decembru podelili še Prešernove nagrade študentom, svečane listine za najboljše študijske in obštudijske dosežke, podelili bodo nazive zaslužnim profesorjem Univerze v Ljubljani, predstavili bodo najodmevnejše raziskovalne dosežke Univerze v Ljubljani v letu 2019 in podelili priznanja strokovnim sodelavcem.

Foto s podelitve: Studio NORA