Prof. dr. Ljupčo Todorovski, prejemnik zlate plakete Univerze v Ljubljani!

Prof. dr. Ljupčo Todorovski, prejemnik zlate plakete Univerze v Ljubljani!

05. december, 2018

Rektor Univerze v Ljubljani prof. dr. Igor Papič je na slavnostni seji Senata v torek, 4. decembra 2018,  podelil najvišja priznanja Univerze v Ljubljani, med drugim tudi zlate plakete. Med prejemniki je tudi prof. dr. Ljupčo Todorovski z naše fakultete.

Zlate plakete, ki jih na Univerzi v Ljubljani podeljujejo za izjemne zasluge pri razvijanju znanstvenega, pedagoškega ali umetniškega ustvarjanja in za krepitev ugleda Univerze, je letos prejelo 13 profesorjev Univerze v Ljubljani, med njimi tudi prof. dr. Ljupčo Todorovski, za kar mu iskreno čestitamo!

V obrazložitvi ob prejemu plakete je bilo za prof. dr. Todorovskega med drugim zapisano:

Prof. dr. Ljupčo Todorovski se je na fakulteti zaposlil 2005. Njegovo znanstveno-raziskovalno in pedagoško delo je izjemno: 360 enot v sistemu Cobiss, 1479 čistih citatov, delo pri 26ih raziskovalnih projektih, raziskovalni obiski na uglednih tujih univerzah, med drugim tudi podoktoski sodelavec Univerze Stanford, tri mednarodna priznanja za raziskovalno in pedagoško delo ter izvedba predavanj pri 10ih predmetih na 5ih fakultetah. Leta 2014 je s sodelavci so-ustanovil redno letno srečanje skupnosti slovenskih raziskovalcev na področju analize omrežij NetSlo.

Foto: Foto studio NORA, d. o. o.