Vtisi študentov s poletne šole v Talinu

Vtisi študentov s poletne šole v Talinu

30. avgust, 2019

Trije študenti naše fakultete so od 18. do 24. avgusta 2019 sodelovali na poletni šoli v glavnem mestu Estonije Talinu. Poletna šola je potekala v okviru projekta Erasmus+ strateška partnerstva LIST na temo vodenja v malih državah.

Na dogodku so poleg naših sodelovali tudi študenti z drugih evropskih, pa tudi izvenevropskih univerz.

Zanimiv program je obsegal interaktivna in interdisciplinarna predavanja upravne, politološke in ekonomske znanosti profesorjev z različnih univerz iz Anglije, Nemčije, Danske, Slovenije in Estonije.

Našim študentom se je zdelo zanimivo predvsem, kako so pridobljeno teoretično znanje neprestano povezovali s primeri iz prakse, tako na manjših iz svojih držav kot na večjih.

Eden večjih seminarjev, ki so se ga udeležili, je bil na temo krizne situacije estonskih osebnih izkaznic iz leta 2017, ki so ga imeli skupaj s strokovnjaki, prisotnimi v takratnem kriznemu reševanju. Poleg dela v učilnici in doma so imeli priložnost prisluhniti, kakšne so prednosti in slabosti vodenja v majhni državi, saj so jih sprejeli pomembni predstavniki estonskega parlamenta in estonske vlade, med drugim tudi z ministrica za zdravje.

S končnim pisnim izpitom so strnili svoje misli o obravnavanim temah in pridobili 4 ECTS, ki jih bodo lahko uveljavili kot del rednih študijskih oblik prihodnjm študijskem letu.

Poleg intenzivnega programa pa so organizatorji poskrbeli tudi za druženje in mreženje z vrstniki iz tujine, v obliki raznih pogostitev, vodenih ogledov in zaključnega izleta v estonski nacionalni park.

Udeležbo na podobnih programih študentje toplo priporočajo tudi vsem ostalim študentom, saj omogočajo zanimivo izpopolnitev študija doma. Naslednja tovrstna priložnost v v okviru projekta Erasmus+ strateška partnerstva LIST bo že v začetku prihodnjega leta v Vilni v Litvi.