Naša raziskovalca na mednarodnem dogodku v Zagrebu

Naša raziskovalca na mednarodnem dogodku v Zagrebu

27. november, 2017

Raziskovalca Fakultete za upravo doc. dr. Marko Ropret in mag. Dejan Ravšelj sta bila s predavanjem ”The analysis of the efficiency and effectiveness of research and development investments at corporate and national level in Slovenia” povabljena na dogodek Training Workshop on evaluations of innovation policies, ki je na Ekonomskem inštitutu v Zagrebu (EIZ) potekal 21. in 22. novembra 2017.

Dogodek je potekal v okviru evropskega projekta SmartEIZ, ki ga vodi dr. Zoran Aralica (EIZ), katerega namen je okrepitev znanstveno-raziskovalne zmogljivosti pristojnih institucij na Hrvaškem in posledično zmanjšanje zaostanka za vodilnimi evropskimi znanstveno-raziskovalnimi institucijami.

Izhodišče za predavanje naših raziskovalcev je bil nedavno prijavljeni ciljni raziskovalni projekt (CRP) z naslovom ”Analiza učinkovitosti in uspešnosti vlaganj v raziskave in razvoj na podjetniški in narodnogospodarski ravni v Sloveniji”, ki ga vodi izr. prof. dr. Aleksander Aristovnik.

Slušatelji, med katerimi je bil tudi vrhunski mednarodni strokovnjak za področje inovacij prof. dr. Pierre Mohnen, so izpostavili, da smo zasnovali relevanten raziskovalni projekt, ki ima poleg nacionalnega tudi znaten mednarodni potencial.

Več informacij o dogodku: http://www.smarteiz.eu/