Na 3. Akademiji javnega sektorja o ponosu Slovenije in javne uprave ter vrednosti in spoštovanju v javni upravi

Na 3. Akademiji javnega sektorja o ponosu Slovenije in javne uprave ter vrednosti in spoštovanju v javni upravi

30. marec, 2017

Nosilna tematika 3. Akademije javnega sektorja, ki je 29. marca 2017 potekala v organizaciji Svetovalno-izobraževalnega centra Fakultete za upravo, je bila posvečena ponosu Slovenije in javne uprave ter vrednosti in spoštovanju v javni upravi.

O ponosu Slovenije so  v okviru prvega omizja, ki ga je vodila novinarka Anja Hlača Ferjančič, na akademiji razpravljali Iztok Čop, dobitnik več olimpijskih odličij in podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije, Peter Slatnar, direktor podjetja Slatnar, in Dušan Olaj, direktor podjetja Duol inženiring.

Iztok Čop, dobitnik več olimpijskih odličij in podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije, je povedal, kako pomembno je, da Slovenci ostajamo ponosni na svojo državo in se ob tem spomnil zanj najbolj čustvenih trenutkov ob poslušanju himne na zmagovalnem olimpijskem odru.  Poudaril je tudi, da je v življenju športnika izjemno pomembno, da si vedno postavlja nove cilje, ki ga motivirajo k uspehu.

Peter Slatnar, direktor podjetja Slatnar, ki proizvaja vrhunske skakalne vezi, smučke in čevlje Slatnar, je povedal da vse smučke nosijo viden napis, da so narejene v Sloveniji, in tako promovirajo našo deželo. Za posel s skakalnimi smučmi se je lani odločil tudi zato, ker bi sicer z izpadom Elanove proizvodnje slovenski skakalni šport doživel zelo hud udarec, ne le med vrhunskimi skakalci, ampak predvsem tudi pri številčnem podmladku. Letos bodo na trg lansirali skakalne čevlje, ki jih bodo prvo leto ekskluzivno uporabljali samo slovenski skakalci.

Dušan Olaj, direktor podjetja Duol inženiring, ki proizvaja tehnološko inovativne napihljive hale, je ponosen na svoje podjetje, ki se je odločilo, da bo tovrstne proizvode delalo najbolje na svetu in to z izključno slovenskim znanjem. Sedaj se ozirajo proti Marsu in se z Američani in Kitajci dogovarjajo o postavitvi kupole na tem planetu. Povedal je, da je ključno pri uspehu, da ne dvomiš vase, se ne ustrašiš izziva ter da se zavedaš, da ni nič narobe, če delaš napake, saj se iz njih marsikaj naučiš.

Razprava na akademiji je  v ospredje postavila tudi tematiko vrednosti in spoštovanja zaposlenih v javni upravi. Svoje poglede so v pogovoru, predstavili mag. Tanja Bogataj, državna sekretarka na Ministrstvu za javno upravo, Vlasta Nussdorfer, varuhinja človekovih pravic, Franci Pliberšek, generalni direktor MIK d. o. o. ter družbeni kritik,  ter dr. Erik Brecelj, zdravnik v UKC Ljubljana.

Mag. Tanja Bogataj, državna sekretarka na Ministrstvu za javno upravo, je povedala, da v ogledalu javnih uslužbencev vidi veliko izkušenj in znanj, premišljenosti, odločanja na podlagi podatkov, preverjanja informacij, načelnosti ter vztrajanja pri pozitivnih vrednotah.  Povedala je,  da hitro ukrepanje v javni upravi ni vselej dobro in da na ministrstvu delajo na številnih projektih, ki so kompleksni in terjajo svoj čas ter širši družbeni konsenz.  

Vlasta Nussdorfer, varuhinja človekovih pravic, je izrazila prepričanje, da smo v Sloveniji žal bolj naklonjeni slabim kot dobrim zgodbam. Javnim uslužbencem je svetovala, da naj v svoj krog povabijo osebe s posebnimi potrebami, ker se od njih lahko naučimo bolj iskrenih odnosov ter to podprla s primerom iz svoje prakse. Poudarila je še pomen odnosov in dobre komunikacije med nadrejenimi in podrejenimi, ki se prenaša na stranke.

Franci Pliberšek, lastnik in generalni direktor MIK d. o. o. ter družbeni kritik, je ocenil, da je potrebno v javni upravi vzpostaviti enaka merila za nagrajevanje zaposlenih, kot veljajo v gospodarstvu in poskrbeti za nagrajevanje tistih, ki res dobro delajo. Menil je, da je potrebno javno upravo bolje voditi ter izpostavljati dobre plati, ne pa samo slabih.

Dr. Erik Brecelj, zdravnik v UKC Ljubljana, je tudi menil, da je v javni upravi težava v slabem vodenju, čeprav je na splošno v javni upravi ogromno strokovnega znanja. Okrcal je politiko, ki z vtikanjem v javni sektor zmanjšuje njegovo učinkovitost. Obregnil se je v sistem ocenjevanja in nagrajevanja, ki je po njegovem mnenju povsem neustrezen in neučinkovit. Pri tem pa je povedal,  da je za učinkovito spremembo potrebno najprej spremeniti percepcijo v naših glavah in s tem apeliral na vsakega posameznika.

V tretjem sklopu 3. Akademije javnega sektorja je potekalo predavanje dr. Tomaža Erzarja, psihoterapevta in direktorja Študijsko-raziskovalnega centra za družino, z naslovom Moja vrednost, moj ponos, moje spoštovanje – ali znam postaviti mejo in ovrednotiti sebe tudi v delovnem okolju javne uprave?

Fotogalerija>>