Letno srečanje mreže EMPA v Rotterdamu na Nizozemskem

Letno srečanje mreže EMPA v Rotterdamu na Nizozemskem

06. februar, 2019

Januarja 2019 je na Erasmus Universiteit Rotterdam na Nizozemskem potekalo redno letno srečanje mreže EMPA (European Master of Public Administration Consortium), ki se ga je v imenu naše fakultete udeležil skrbnik mreže EMPA dr. Aleksander Aristovnik.

Srečanja so se udeležili predstavniki z University of Geneva (Švica), Corvinus University of Budapest (Madžarska), Universitat Speyer (Nemčija), Sciences Po Lyon (Francija), Katholieke Universiteit Leuven (Belgija), University of Bocconi (Italija), Erasmus Universiteit Rotterdam (Nizozemska), Rijksuniversiteit Leiden (Nizozemska), Université Catholique de Louvain-la-Neuve (Belgija), Tallinn University of Technology (Estonija), University of Limerick (Irska) in predstavniki novo sprejete članice University of Ulster (Velika Britanija).

V okviru srečanja sta potekala tudi naslednji predavanji:  

- prof. Evelyne Hübscher iz University of Geneva je predavala na temo “The fiscal policy trap”

- Lea Milena Franke iz Katholieke Universiteit Leuven je predstavila magistrsko delo na temo »Qantitative and comparative research on public officials’ trust in citizens and interorganisational trust in the public sector in Sweden and France«, ki je bilo izbrano za Delmartino Thesis Prize.

Naslednje srečanje mreže EMPA bo potekalo januarja 2020 v Ženevi (Švica).

Več o mreži EMPA>>.