Fakulteta za upravo v projektu NAS v okviru programa Jean Monnet

Fakulteta za upravo v projektu NAS v okviru programa Jean Monnet

01. september, 2017

Na Fakulteti za upravo kot partnerski instituciji jeseni začenjamo sodelovanje na triletnem projektu Jean Monnet Network z naslovom »Navigating the Storm: The Challenges of Small States in Europe (NAS)«.

Koordinator projekta je Univerza na Islandiji, Jean Monnet Centre of Excellence for Small State Studies, projektni tim pa vključuje 10 partnerskih institucij, in sicer poleg koordinatorjev in nas še kakovostno skupino univerz iz Švedske, Danske, Litve, Estonije, Malte, Škotske, Hrvaške in Helenske republike (Grčije).

Namen akcij programa Jean Monnet, ki je aktiven že od leta 1989, je nuditi podporo poučevanju in raziskovanju s področja študij evropskih integracij po vsem svetu. Vse akcije programa Jean Monnet so centralizirane na ravni EU in jih koordinira Izvajalska agencija za kulturo, izobraževanje in avdiovizualno politiko (EACEA).

V letošnjem letu je EACEA odobrila 9 takšnih tipov projektov, v enem izmed sodelujemo tudi mi, kar je tudi prvo naše sodelovanje v tem tipu akcije. Koordinator projektnih aktivnosti na fakulteti bo izr. prof. dr. Primož Pevcin, strokovno podporo pa bo nudila Mednarodna pisarna. Pri tem velja omeniti, da z Univerzo na Islandiji sodelujemo tudi v evropskem projektu tipa „KA2 Inovacije“ EUSmall, a v nekoliko drugačni sestavi konzorcija. Pod okriljem tega smo prejšnji teden, po prvih odzivih zelo uspešno, pripravili tudi poletno šolo.