December = dobrodelni mesec

December = dobrodelni mesec

28. november, 2018

Že v preteklih letih smo zaposleni in študentje naše fakultete pisali lepe zgodbe v okviru projekta Dobrodelni mesec in tudi letos se bomo med seboj povezali v okviru že 5. decembrske dobrodelne akcije, ki bo potekala od ponedeljka, 3. decembra, do vključno petka, 14. decembra 2018.

​Letos smo za obdarovanje izbrali družino, ki je potrebna pomoči. Obiskali smo jih že leta 2015 in se na lastne oči prepričali, da živijo v izredno težkih razmerah in da imajo za seboj težko življenjsko zgodbo. Zato smo odločili, da tej družini z našimi prispevki, hrano in oblekami ponovno pomagamo in jim poskušamo pričarati kar se da lep božič ter novoletne praznike.

Opis  družine:
Štiričlanska družina. Otroka stara 8 in 16 let. Oba starša sta nezaposljiva. Mati je invalidna in duševno bolna. Zaradi prenove zelo stare hiše se je družina znašla v veliki finančni stiski. 8-letna punčka obiskuje osnovno šolo, 16-letni fant pa sredno šolo v Ljubljani.

Njihove želje so zelo skromne; punčka si želi baletne copatke, fant šolski nahrbtnik. Če ima kdo odveč kakšno zimsko bundo, zimske čevlje, športne copate in zimska oblačila, bi bili za darovano zelo hvaležni. (punčka št. čevljev 35, obleke za starost 10, fant št. čevljev 44, velikost 178 cm, mama št. čevljev 39/40, konfekcijska št. 40/41, oče št. čevljev 43, obleke L).

Škatle za darovanje bodo od 3. do 14. decembra 2018 nameščene v preddverju pritličja.

V kolikor želite, lahko pomagate tudi s finančnimi prispevki, zbrana sredstva bodo izročena neposredno družini, denar zbiramo v dekanatu fakultete.

Pri dobrodelni akciji nam bodo tudi letos pomoč nesebično ponudili naši študentje, ki bodo skupaj s Študentskim svetom Fakultete za upravo organizirali »DOBRODELNI BAZAR«. Potekal bo v tednu od 10. do 14. decembra 2018 v preddverju pritličja.


Na bazarju boste lahko ob prostovoljnem prispevku poizkušali dobrote in za svoje domače ali prijatelje izbrali ročno izdelano voščilnico.

Hvala vsem za vsak prispevek, čas in dobro voljo!