Priznanji strokovnim delavcem Univerze v Ljubljani dvema našima sodelavcema

Priznanji strokovnim delavcem Univerze v Ljubljani dvema našima sodelavcema

05. december, 2017

Na Univerzi v Ljubljani so v ponedeljek, 4. decembra 2017, v okviru  Tedna Univerze prvič podelili tudi priznanja strokovnim delavcem Univerze. Med 16-imi prejemniki sta bila tudi naša sodelavca Mojca Robas in Zlatko Malić, za kar jima veljajo iskrene čestitke!

Prejemnike priznanj sta nagovorila rektor Univerze v Ljubljani prof. dr. Igor Papič in glavni tajnik Univerze Mihaela Bauman Podojsteršek. V obrazložitvi za prejem priznanja je bilo med drugim zanju zapisano sledeče:

Mojca Robas


"Mojca Robas je več kot le poslovna sekretarka. Mojca je izjemna ženska, z izjemnim čutom za sočloveka, vedno pripravljena vsakomur pomagati. Ima veliko odgovornost do dela, svoje delo opravlja zavzeto, je zanesljiva in ima veliko pripadnost instituciji. Na prvem mestu ima vedno delo, ki ga je potrebno opraviti, pri vsem tem pa nikoli ne pozabi na prijazen odnos tako do sodelavcev kot tudi do vseh naših strank (študentov, tujih gostov, poslovnih partnerjev in ostalih naših obiskovalcev).

Mojca ni tiste vrste javna uslužbenka, ki bi presojala, ali je delo res njeno, v opisu njenih del in nalog, ali ima morebiti že prevelik obseg nalog, ki jih ne bo zmogla opraviti. Vsako dodatno nalogo, delo sprejme odprtih rok in jo kar najhitreje tudi opravi, pa tudi če to pomeni delo preko polnega delovnega časa. Ko jo sodelavci zaprosijo za pomoč, jim je vedno na voljo.

Naša Mojca nima slabih dni in je sonček fakulteti in sodelavcem, ko vstopijo v dekanat. Vedno urejena, prijazna, nasmejana in nikogar ne zavrne z odgovorom »tega pa jaz ne vem«, ampak odgovor poišče, se obrne na druge sodelavce. Vedno najde pot."

Zlatko Malić

"Zlatko Malić zaradi vsebine svojega dela sodeluje tako s pedagoškimi kot tudi nepedagoškimi delavci fakultete. Lastnost, ki odlikuje njegovo delo, sta odzivnost in profesionalnost. V vseh letih razvoja informacijske tehnologije in njene uporabe v praksi, se je Zlatko sproti usposabljal, iskal rešitve, predvsem pa bil v veliki meri tudi samouk. Na vsak klic zaposlenega se odzove in pomaga zelo hitro, pri tem pa vedno ponudi prijazno besedo, nasmeh in ohranja strokoven odnos. Za Zlatka pogosto izrečemo stavek, da je njegova mama že vedela, zakaj ga je poimenovala ravno Zlatko. Zato, ker je Zlatko res zlat. 

Na področju tehnike pogosto prihaja do nenačrtovanih nalog, ki pa so nujne, saj sicer ostali zaposleni ne moremo opravljati svojega dela. Zlatko je tisti, ki to delo vedno opravi, ne glede na čas, obseg in ostale obveznosti.

Zlatko Malič je javni uslužbenec, ki svojega dela ne opravlja samo zaradi plačila, ampak predvsem zaradi veselja in odgovornosti do dela. Obstoječe naloge opravlja zavzeto, odgovorno, nove naloge, kot je npr. oblikovanje fakultetnih promocijskih materialov, ki je njegova velika strast, pa je tudi vedno pripravljen sprejeti in jih opraviti zavzeto in strokovno."