1. strokovno srečanje KD FU 2018 - 2019

VABILO!

Spoštovani člani Kluba diplomantov FU, spoštovani študenti in bodoči diplomanti!

Vljudno vabljeni na  1. dogodek Kluba diplomantov Fakultete za upravo v študijskem letu 2018 - 2019 z naslovom  

"+/ -  DIPLOMANTA FAKULTETE ZA UPRAVO",

ki bo v četrtek, 8. 11. 2018, ob 17. uri, v predavalnici P14. 

Dogodek je odlična priložnost za druženje s starimi sošolci, prijatelji in tudi profesorji.


Nosilna tema dogodka bo diplomant/ka Fakultete za upravo. Pogovarjali se bomo o tem, kaj so prednosti diplomanta Fakultete za upravo in na katerih področjih se lahko izboljšajo. Pri tem nam bodo z deljenjem lastnih izkušenj pomagali cenjeni gosti, naši uspešni diplomanti: dr. Mitja Blaganje, mag. Milena Kalaacunn, mag. Helena Felc Žveplan in g. Goran Cvetković. 

Dogodek bosta glasbeno obarvala uspešni glasbenik in prav tako diplomant Fakultete za upravo, Žiga Jamnik ter pevka Patricija Selan.

Prijave na (brezplačni) dogodek sprejemamo do vključno 30. 10. 2018 po e-pošti na crpo@fu.uni-lj.si.

Vljudno vabljeni!

 

Matej Kirn,                                                      Izr. prof. dr. Janez Stare,
predsednik Kluba diplomantov                 dekan

................................................................................................................................................................................................................................................

OPIS GOSTOV:

1. Dr. Mitja Blaganje (foto):
Dr. Mitja Blaganje je leta 2005 diplomiral na univerzitetnem študijskem programu Uprava na Fakulteti za upravo Univerze v Ljubljani, nato pa najprej magistriral in kasneje pod mentorstvom prof. dr. Rajka Pirnata ter somentorstvom prof. dr. Polonce Kovač doktoriral na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani. Hkrati je bil ob študiju dejaven v številnih nevladnih organizacijah in društvih.
Svojo kariero je začel v Protokolu Vlade Republike Slovenije in nadaljeval kot raziskovalec pri Informacijskem pooblaščencu Republike Slovenije. Temu je sledila zaposlitev na Ministrstvu za znanost, izobraževanje in šport, natančneje v Uradu RS za mladino, kjer je bil zadolžen za upravno-pravne zadeve ter bil sekretar dveh vladnih delovnih teles. Dr. Blaganje je svojo poklicno pot nadaljeval na delovnem mestu tajnika na Fakulteti za arhitekturo Univerze v Ljubljani, trenutno pa je zaposlen kot vršilec dolžnosti generalnega sekretarja na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport.
Dr. Mitja Blaganje je predsednik Sveta Narodne in univerzitetne knjižnice ter član sveta Doma starejših občanov Moste - Polje, kot predstavnik MOL pa predseduje tudi Svetu OŠ Ketteja in Murna v Ljubljani. Ima veljavno odločbo o izvolitvi v naziv asistenta za področje javne uprave na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani in je član Izpitne komisije za strokovni izpit iz Zakona o splošnem upravnem postopku.

2. Mag. Milena Kalaacunn (foto):
Mag. Milena Kalaacunn je na Fakulteti za upravo diplomirala leta 2002, magisterij menedžmenta in uprave je vpisala leta 2007 in ga uspešno zaključila v letu 2013. V letih 2004 do 2005 je opravljala delo novinarke in urednice pri TV Pika. Svojo karierno pot je nato nadaljevala kot glavna urednica spletnih strani in TTX pri MMC – RTV Slovenija. V letu 2007 je pričela z delom pri Styria Media International AG, in sicer kot glavna urednica in direktorica zurnal24.si. Temu je sledila dvoletna zaposlitev pri Delo d. d. kot glavna urednica in razvojna vodja spletnega portala slovenskenovice.si. V letih od 2013 do 2015 je bila svetovalka vsebine in oglaševanja pri TS Media. Hkrati pa je od februarja 2013  ustanoviteljica in izvršna direktorica podjetja Hubmedia.

3. Mag. Helena Felc Žveplan (foto):
Mag. Helena Felc Žveplan je leta 2011 diplomirala na Fakulteti za upravo. Študij je nadaljevala na Ekonomski fakulteti in leta 2013 magistrirala iz mednarodnega poslovanja. Delovne izkušnje je pridobivala že v času študija ter opravljala različna administrativna dela. Sledilo je delo v podjetju Lisac & Lisac, in sicer v PR službi. Svojo karierno pot je nadaljevala kot vodja trženja v hotelu Ambient. Istočasno je delala kot svetovalec za družbene medije in web 2.0 pri podjetju Sedem Sedem s. p. V tem času je delovala kot predsednica Študentske sekcije Društva za marketing Slovenije. Kasneje se je zaposlila v podjetju Spletnik d.o.o. na področju digitalnega marketinga ter komunikacije na socialnih omrežjih. Od oktobra 2011 dalje deluje v start up podjetju, ki je oblikovalo ter vzpostavilo blagovni znamki EQUA in GOAT STORY. Najprej je opravljala funkcijo vodje mednarodne prodaje, trenutno pa v podjetju zadolžena za vodenje poslovnega razvoja.

4. Goran Cvetković (foto):
Goran Cvetković je diplomiral na Fakulteti za upravo ter nato leta 2010 vpisal še magisterij. Z delom je začel že v času študija kot asistent tehnike na RTV SLO. Hkrati je opravljal delo pri MNZ RS, na Oddelku za register prebivalstva in upravljanja s podatki. Ob tem je tudi delal kot tolmač slovensko-makedonskega jezika. Kasneje je delal kot tonski snemalec pri PROPLUS-u. Trenutno je  zaposlen kot svetovalec za tujce na Upravni enoti Ljubljana.

................................................................................................................................................................................................................................................

NAMEN DOGODKA:

Na dogodku bomo spoznali, kakšna pričakovanja imata do diplomantov gospodarstvo in država. Seznanili se bomo s kompetencami, znanji in veščinami, ki jih diplomant Fakultete za upravo trenutno ponuja in povprašali o tem, kaj spremeniti, da bi bili še boljši.

Skupaj z gosti bomo ugotovili, na kakšen način lahko diplomant Fakultete za upravo deluje proaktivno, oziroma kako lahko izboljša svoj začetni položaj na trgu delovne sile. Gosti bodo iz dolgoletnih poslovnih izkušenj lahko diplomantom svetovali, kako biti uspešen pri iskanju primerne zaposlitve.

Fakulteta za upravo bo kot institucija lahko ugotovitve o sedanjem in želenem stanju, ki ga zahtevata tako država kot zasebni sektor, uporabila pri prenovi predmetov, da bodo ti aktualni, naši diplomanti pa zaposljivi tudi v prihodnje.

*PROGRAM

*(Prisotnost se študentom šteje v kompetenčni dogodek.)