Gremo v Pariz in Bruselj!

Gremo v Pariz in Bruselj!

10. marec, 2014

Vabljeni na ekskurzijo študentov FU v Pariz in Bruselj. Doživite nepozabno dogodivščino!

13.-19.april 2014

1. dan: SLOVENIJA – AVSTRIJA – NEMČIJA
Odhod iz Slovenije v večernih urah. Vožnja skozi karavanški predor v Avstrijo in naprej skozi južno Nemčijo. Kilometri in čas bodo hitro minevali ob poslušanju glasbe in gledanju filmov.

2. dan: NEMČIJA – FRANCIJA – PARIZ 
V jutranjih urah bomo prečkali nemško-francosko mejo na Renu in se peljali mimo Strasbourga, Metza, Verduna in Reimsa do Pariza, kamor bomo prispeli v zgodnjepopoldanskih urah. Med avtobusnim ogledom mesta si bomo ogledali nebotičniško četrt La Defence, Slavolok zmage na trgu Etoile, Elizejske poljane, Dom Invalidov, Trg Sloge, Burbonsko palačo, cerkev sv. Magdalene, Trg Vendôme, Opero, Muzej parfumov... Namestitev v hotelu/hostlu in prenočevanje.

3. dan: PARIZ
Po zajtrku se bomo odpravili do Louvra, največjega muzeja na svetu in Leonardovi Moni Lizi vrnili nasmešek. Nato se bomo odpravili do Centra Georges Pompidou, bisera arhitekture današnjih dni. Sledi sprehod mimo mestne hiše na otok Ile de la Cité s katedralo Nôtre Dame, kipom Karla Velikega in obsežno sodno palačo, katere del so tudi ostanki srednjeveške kraljeve palače Conciergerie in Svete kapele. Sprehod bomo nadaljevali v Latinsko četrt in si ogledali luksemburško palačo, univerzo Sorbona in mogočni Panthéon, kjer so pokopani številni veliki francoski znanstveniki in literati, med njimi Voltaire, Rousseau, Zola in Hugo. Prosti čas za kosilo, samostojne oglede in nakupe. Popoldne bomo zapluli z ladjico po Seni in se vzpeli na Eifflov stolp. Zvečer bo sledil še sprehod na Montmartre in ogled bazilike Sacré-Coeur. Po želji si lahko ogledate predstavo v enem od mnogih nočnih lokalov (Moulin Rouge, Nouvelle Eve, La Belle Epoque...). Prenočevanje ali ponočevanje.

4. dan: PARIZ – BRUSELJ
Po zajtrku še nekaj prostega časa v Parizu. V popoldanskih urah se bomo odpeljali proti Belgiji. Zvečer bomo spoznavali nočne bruseljske znamenitosti, kot so diskoteke, bari in pivnice. Nočitev.

5. dan: BRUSELJ
Po zajtrku bomo obiskali palačo Evropskega parlamenta. Poslopje, delovanje parlamenta in slovensko vlogo v njem nam bodo predstavili slovenski poslanci in uslužbenci v Evropskem parlamentu. Po odmoru za kosilo se bomo podali
na panoramski ogled mesta z avtobusom. Med drugim bomo videli parlament, kraljevo palačo, sodno palačo, Atomium, trga Grand in Petit Sablon ter narodno baziliko v Koekelbergu. Zvečer sledi prenočevanje ali ponočevanje.

6. dan: BRUSELJ – NEMČIJA
Po zajtrku se bomo sprehodili po mestu in si ogledali opero, kjer se je leta 1830 začela revolucija, ki je botrovala nastanku neodvisne Belgije. Ogledali si bomo tudi Borzo, Veliki trg s cehovskimi palačami, mestno hišo, vodnjak Maneken Pis, elegantne galerije sv. Huberta in stolnico sv.Mihaela in Gudule. Prosto popoldne bo namenjeno samostojnim ogledom in nakupom belgijskega piva in čokolade. Zvečer se bomo poslovili od Bruslja.

7. dan: NEMČIJA – AVSTRIJA – SLOVENIJA
Ponoči se bomo preko Nemčije in Avstrije z vmesnimi postanki odpeljali proti domu.
V Slovenijo bomo prispeli dopoldanskih urah.

       
CENA VKLJUČUJE:
-    Prevoz po programu z udobnim avtobusom
-    Namestitev v hotelu/hostlu z zajtrkom
-    Opisane zunanje oglede po programu
-    Obisk Evropskega parlamenta s kosilom v vrednosti 15€
-    Vodenje in organizacijo izleta
-    Fotograf

DOPLAČILA:
Metro v Parizu cca. 2€ (ena vožnja)
Eifflov stolp cca. 14€
Izlet z ladjico po Seni 12€
(Vstopnine se lahko podražijo do takrat.)

OPIS NAMESTITVE :
Hotel Manhattan leži v centru Bruslja, kiti se z dvema zvezdicama in je dobrih 5 minut hoje oddaljen od Grand place-a. Dvo-, tro- in štiriposteljne sobe so opremljene s  kopalnico in televizijo.
Za hotel v Parizu vas še obvestimo, bodo pa verjetno tudi 3-4 posteljne sobe.

Cena:

  • 200 € za študente FU
  • 250 € za ostale študente


POMEMBNO:
Prijave in obenem tudi takojšnje plačilo v celoti začnemo pobirati v ponedeljek, 10.3.2014 v ŠTUDENTSKI SOBI. Prijavite se čimprej, saj velja, da kdor prej pride, prej melje!

Glede točnih dnevov in ur pobiranja prijav in denarja vas sproti obveščamo na našem Facebook profilu Ful povezani, za tiste ki FB nimate, pa se lahko za morebitna vprašanja obrnete ali na krulc.petra5@gmail.com ali na 051-207-884 Petra Krulc.

Ne pozabite – »Potovanja so edina stvar, ki jo kupite in vas naredi bogatejše!! » :) Zato ne razmišljaj 2x ali bi šel, ampak rajši prepričaj sošolce/prijatelje/bratce/sestrice naj gredo s teboj, ker ti garantiramo, da te ekskurzije ne boš nikoli pozabil/a! :D