Predstavitev Erasmus + 2014 - 2020

Predstavitev Erasmus + 2014 - 2020

25. november, 2013

Program VŽU s svojimi podprogrami Comenius, Leonardo da Vinci, Erasmus, Grundtvig se z letom 2013 končuje. Vse že odobrene aktivnosti v okviru programa VŽU, bodo nemoteno tekle do izteka pogodb. Nova mednarodna sodelovanja in mobilnosti, pa bodo možna v okviru novega programa z imenom ERASMUS+.

Erasmus+ združuje vse trenutne programe EU za izobraževanje, usposabljanje, mladino in šport, program Mladi v akciji in ostale programe za mednarodno sodelovanje: Erasmus Mundus, Tempus, Alfa, Edulink in program za sodelovanje z industrializiranimi državami.

Namen sedemletnega programa je izboljšati spretnosti in zaposljivost ter podpirati posodobitev sistemov za izobraževanje, usposabljanje. Za celotno programsko obdobje (za vse sodelujoče države) bo na voljo proračun v višini 14,7 milijarde €, kar je 40 % več kot je znašal proračun programa VŽU.
Več kot štiri milijone ljudi bo prejelo finančno podporo za študij, usposabljanje, prakso in prostovoljno delo v tujini; med njimi 2 mio. visokošolskih študentov, 650 000 dijakov poklicnega in strokovnega izobraževanja, vajencev ter več kot 500 000 mladih za izmenjavo in prostovoljno delo v tujini.

Razpis Erasmus+ 2014 bo Evropska komisija objavila predvidoma decembra. VABLJENI na splošno predstavitev programa Erasmus+, ki bo 27. novembra 2013 ob 13. uri v prostorih Koloseja, Ljubljana BTC.

Predstavitev programa je namenjena vsem, ki vas program zanima.  Število mest je omejeno, zato je za udeležbo potrebna prijava.

Če že razmišljate o prijavi aktivnosti v okviru razpisa Erasmus+ 2014, ki bo objavljen decembra, vas vabimo na delavnici, namenjeni šolskemu ter poklicnemu izobraževanju in usposabljanju ter pa terciarnemu izobraževanju.

Delavnici bosta 4. decembra 2013 ob 12. uri v Koloseju, Ljubljana. Zaradi lažje organizacije in prostorskih omejitev vas prosimo, da se na dogodek prijavite.