Okrogla miza Izzivi Slovenije 2020: eZdravje: priložnosti za slovensko zdravstvo

Okrogla miza Izzivi Slovenije 2020: eZdravje: priložnosti za slovensko zdravstvo

14. oktober, 2016

Nacionalni projekt eZdravje pomeni enega večjih projektov informatizacije javnih storitev in vpeljuje rabo elektronskih komunikacijskih sredstev v slovensko zdravstvo, kar zagotavlja večjo varnost in kakovost za paciente, predvsem pa večjo učinkovitost izvajanja zdravstvenih storitev. Projekt eZdravje ni le tehnološka rešitev, temveč gre za nov pristop k vzpostavitvi zdravstva, ki je orientiran na prebivalce.
 
V želji po razpravi o spremembah in novostih na dotičnem področju vas vabimo, da se aktivno vključite v iskanje odgovorov na ključna vprašanja in sooblikujete naše digitalno zdravstvo. Temu bo namenjena okrogla miza, ki bo potekala 25. oktobra 2016 ob 17. uri, v prostorih Fakultete za upravo v Ljubljani (Gosarjeva ulica 5). Tematika okrogle mize ima naslov  “IZZIVI SLOVENIJE 2020”: eZdravje: priložnosti za slovensko zdravstvo.
 
V uvodnem delu nam bo projekt eZdravje predstavila mag. Katarina Kralj, sekretarka na Ministrstvu za zdravje. Sledil bo pogovor o projektu kot priložnosti za slovensko zdravstvo, kjer nam bodo svoj pogled na temo predstavili ministrica za zdravje, ga. Milojka Kolar Celarc, prim. izr. prof. dr. Ivan Eržen, asist. Marko Drešček, ga. Vesna Rugelj in ga. Duša Hlade Zore. Pogovor omizja bo povezoval mag. Peter Požun. Nadaljevali bomo s predstavitvijo priložnosti uvajanja IKT storitev na področju eZdravja, kjer bodo sodelovali predstavniki industrije (Marand, d.o.o., List, d.o.o in Comtrade).

Udeležba na dogodku je brezplačna, potrebna je le PRIJAVA.

Organizator dogodka je Zavod 14, na voljo so vam na naslovu info@zavod14.si, več informacij o dogodku je dostopnih na njihovi spletni strani.