Dobrodelni mesec na Fakulteti za upravo: Iz srca do srca

Dobrodelni mesec na Fakulteti za upravo: Iz srca do srca

02. december, 2015

Pred nami je mesec december, mesec obdarovanj in dobrih misli. Že v preteklih letih smo zaposleni in študentje naše fakultete pokazali, da skupaj zmoremo več! Z našimi dobrodelnimi prispevki smo polepšali trenutke mnogim družinam, ki same zaradi socialnih, zdravstvenih ali osebnih stisk tega ne zmorejo. V mesecu decembru bi jim radi podarili košček čarobnosti, zato bi vas prosili, da se nam pridružite v decembrski dobrodelni akciji »IZ SRCA DO SRCA«.

V letošnjem decembru smo se v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine odločili pomagati trem družinam, ki so nujno potrebne pomoči. Opise družin najdete spodaj, v opisu so  pripisane stvari, ki jih nujno potrebujejo.

Dobrodošle so stvari, bodisi so to oblačila, čevlji, igrače, hrana ali toaletne potrebščine, ki se bodo zbirale v avli pri recepciji,  v zato pripravljenih škatlah. Te bomo oštevilčili s številkami družin. Hrana se bo zbirala posebej in jo bomo ob koncu akcije sorazmerno porazdelili med družine. Akcija bo trajala do vključno 21. decembra.

Letos nam bodo svojo pomoč nesebično ponudili tudi naši študentje, ki bodo skupaj s Študentskim svetom fakultete organizirali »DOBRODELNI BAZAR«. Potekal bo v tednu od 7. 12. do 11. 12. 2015 v preddverju pritličja (pri recepciji). Na njem boste lahko ob prostovoljnem prispevku poizkušali dobrote, za svoje domače ali prijatelje izbrali ročno narejeno voščilnico, ki jih bodo pripravili naši študentje. 

1. družina

Štiričlanska družina. Oba starša sta nezaposljiva. Mati je invalidna in duševno bolna. Deklica je stara 5 let, deček pa 13 let. Zaradi prenove zelo stare hiše se je družina znašla v veliki stiski. Mlajša zaradi visokih stroškov vrtca nikoli ni bila vključena vanj.

Potrebovali bi predvsem oblačila (deklica – obleke, čevlji (št. 28/30), deček – obleke, čevlji (št. 43/44) , mama-konfekcijska številka 40, oče- konfekcijska številka M). 

2. družina

Petčlanska družina, oba starša sta onkološko bolna in nezaposlena. Skrbita za tri sinove, najmlajši 11-letnik obiskuje osnovno šolo, ostala dva (23 let in 17 let)  pa sta vključena v poseben program hendikepiranih otrok. Zaradi minimalnih virov prihodka - socialni transferji, je družina v velikem pomanjkanju.

Veseli bi bili oblačil za fante, moških čevljev številka 39, 40, 41, 42, 44, mama ima konfekcijsko številko XL in številko noge 38. 

3. družina

Mamica samohranilka z 9-letno hčerko Zaro, ki ima celebralno paralizo. Mamica je nezaposlena in zelo pridna, saj ponoči izdeluje okraske, ki jih potem prodaja. Zara obiskuje OŠ Cirius Kamnik. Vse fizioterapije, ki ji zelo koristijo pa so zelo drage in samoplačniške. 

Mamica bi bila zelo vesela plenic številka 5 (do 22 kg) in mokrih robčkov, kar nujno potrebuje za osebno higieno svoje deklice. Deklica ne potrebuje igrač in oblek, bo pa vesela kakšne otroške knjige. Mamica Gordana bi potrebovala kakšno oblačilo velikosti 44 in čevlje velikosti 38.

Verjamemo, da bomo z vašo pomočjo polepšali trenutke tistim, ki pomoč najbolj potrebujejo. Iskreno se vam zahvaljujemo za nesebičnost in pripravljenost pomagati!