1. Alumni srečanje 2019

VABILO na 1. ALUMNI SREČANJE 2019

Spoštovani člani Alumni kluba FU, spoštovani študenti in bodoči diplomanti!

Vljudno vabljeni na 1. letošnji alumni dogodek  

"ŠTUDIRAM in HKRATI ŠPORTAM! USPEH  ali PREPREKA?",

ki bo v torek, 10. 12. 2019, ob 16. uri v predavalnici P14. 

Dogodek je odlična priložnost za druženje s starimi sošolci, prijatelji in tudi profesorji.


Na  okrogli mizi bomo predstavili zgodbe študentov/diplomantov športnikov,  znanih slovenskih športnikov diplomantov različnih univerz, in sicer skozi sproščeno debato, kako hkrati uspešno študirati in se profesionalno ukvarjati s športom. Kakšne so prednosti in slabosti dvojne kariere študenta – športnika? Ali je pridobitev posebnega statusa na fakulteti motivacija ali še večja prepreka? Kako zagotoviti pravo ravnotežje med študijem, hkratno športno kariero in zasebnim življenjem? Nadaljevanje kariere po diplomi? 

Pri tem nam bodo z deljenjem lastnih izkušenj pomagali cenjeni gosti:
- Olimpijska podprvakinja SARA ISAKOVIĆ
- nogometaš in trener TONČI ŽLOGAR
- diplomantka in alpska smučarka ter predstavnica Olimpijskega komiteja Slovenije PETRA ROBNIK
- diplomant, košarkar in trener KK Grosuplje TILEN HOJČ
- študentka in rokometašica RK Krim TJAŠA POLAJNAR VEŠLIGAJ

Dogodek bosta glasbeno obarvala uspešni glasbenik in prav tako diplomant Fakultete za upravo Žiga Jamnik ter pevka Patricija Selan.

Dogodek bo moderirala naša uspešna diplomantka Marina Šućur.

Prijave na dogodek sprejemamo TUKAJ.
*Obrazec je splošen, zato naj vas ne zmoti opomba o plačilu, saj je dogodek brezplačen.
**Prisotnost se študentom šteje v kompetenčni dogodek.

................................................................................................................................................................................................................................................

OPIS GOSTOV:

1. Sara Isaković (foto):
Sara Isaković je najuspešnejša slovenska plavalka, dobitnica srebrne olimpijske kolajne na Olimpijskih igrah v Pekingu leta 2008, ki so predstavljale vrhunec njene športne kariere. Poleg športa je danes, točno 5 let po zaključku kariere, svoje poslanstvo našla v raziskovanju delovanja možganov (na U.S Navy Seals-ih, Marincih ter Olimpijskih športnikih), ter dela na področju performance psihologije (psihologija optimalnega nastopanja). Po končani diplomi iz univerze Berkeley in magisterija v San Diegu, se je Sara začela ukvarjati z mladimi športniki, ekstremnimi športniki, piloti, glasbeniki ter poslovneži in jim pomaga izvesti optimalen nastop v stresnih situacijah. Sara se zavzema za zdrav način življenja ter promovira mentalni in fizični fitnes za dobro počutje ter odpornost v današnjem hitrem ter napornem življenju. Pred kratkim je postala certificirani praktik hipnoze pri Dr. Šinigoju, tako kot tudi pri Dr. Pajntarju- društvo za medicinsko hipnozo.
Sara je Olimpijska podprvakinja in magistra performance psihologije, TEDx govornica, avtorica knjige in znanstvenih študij. Več o Sari si lahko ogledate na wwww.saraisakovic.com

2. Tonči Žlogar (foto):
Tonči Žlogar je diplomant Pravne Fakultete Univerze v Ljubljani, trenutno pa zaključuje trenerski program UEFA PRO pri Nogometni zvezi Slovenije. Javnost ga najbolje pozna kot nogometaša in trenutno trenerja oziroma selektorja reprezentance U-16. Nogometno pot je Tonči začel pri NK Primorje, jo nadaljeval pri NK Gorica, Olimpiji, Enosis Paralimni, Anorthosis Famagusti, AC Omonia Nikozija, Alki Larnaka, Pordenone ter nazadnje še leta 2013 pri NK Kras, ki ga je po koncu svoje kariere nogometaša med letoma 2014 in 2016 vodil kot trener.
Največje uspehe žanje kot igralec slovenske nogometne reprezentance, s katero beleži 37 nastopov ter nastop na EURU 2000.
Svoje nogometno pot je nadaljeval kot trener 1. slovenske lige NK Triglav Kranj oziroma 2. slovenske lige NK Brda.

3. Petra Robnik (foto):
Petra Robnik je diplomantka Fakultete za upravo, uspešna slovenska alpska smučarka in vodja Kariernega centra za športnike pri Olimpijskem komiteju Slovenije. Petra je za Slovenijo nastopila na zimskih olimpijskih igrah 2006 v Torinu ter svetovnem prvenstvu 2007 v Aareju. Najbolj uspešna je bila v kombinaciji (8. na tekmi svetovnega pokala, 11. na svetovnem prvenstvu), točke pa je osvojila tudi v slalomu in superveleslalomu. Tekmovalne smuči je dokončno postavila v kot leta 2011, ko je na naši fakulteti tudi diplomirala. Sprva je štiri leta delovala kot strokovna sodelavka alpskih disciplin pri Smučarski zvezi Slovenije. Danes je vodja Kariernega centra za športnike na Olimpijskem komiteju Slovenije ter sekretarka Kluba slovenskih olimpijcev in članica Slovenske olimpijske akademije. Predvsem pa kot vezni člen med Olimpijskim komitejem Slovenije, ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport ter drugimi resornimi ministrstvi, izobraževalnimi ustanovami in športnimi organizacijami skrbi za projekt dvojne kariere. Gre za poskus sistematičnega reševanja težav, s katerimi se spoprijemajo športniki pri izobraževanju in gradnji novih karier.  Petra je prav tako bodoča doktorica, saj pripravlja na Fakulteti za organizacijske vede v Kranju doktorsko nalogo na temo razvoja nacionalnega modela dvojne kariere športnikov.

4. Tilen Hojč (foto):
Tilen Hojč je po uspešno opravljeni maturi na Gimnaziji Bežigrad, kjer je obiskoval športni oddelek, sprva sicer študiral na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani. Vendar pa se je leta 2015 prepisal na Fakulteto za upravo, smer Upravljanje javnega sektorja, kjer je leta 2018 študij uspešno tudi zaključil. Trenutno obiskuje prvi letnik podiplomskega študija Upravljanje javnega sektorja. Tilen poleg uspešne študijske kariere, vzporedno usklajuje tudi svojo športno pot. V svoji dosedanji karieri je osvojil 3. mesto v kategoriji mlajših pionirjev (U12), 4. mesto v kategoriji starejših pionirjev (U14), obenem se je s kadetsko ekipo Košarkarskega kluba Grosuplje veselil tudi naslova kadetskih državnih prvakov. V preteklosti je bil član mladinske državne reprezentance U18, ki je leta 2014 na Evropskem prvenstvu B divizije v bolgarski Sofiji osvojila končno 5. mesto. Poleg omenjenega pa Tilen več kot uspešno nastopa tudi za košarkarsko ekipo Fakultete za upravo, kjer so v zadnji štirih letih osvojili kar tri naslove državnih prvakov študenske lige UKL. Poleg igralske kariere se je Tilen v zadnjih letih posvetil tudi trenerskemu poklicu. Z ekipo fantov U15 je tako lansko leto osvojil 5. mesto v državnem prvenstvu ter 5. mesto v eni izmed najmočnejših evropskih lig za mlade v Evropi (EYBL- European Youth Basketball League), kjer so morali v konkurenci skoraj 30 evropskih klubov v četrtfinalu priznati premoč moskovskemu CSKA-ju. Leta 2018 je bil tudi pomočnik reprezentanci mlajših članic, in sicer na evropskem prvenstvu A divizije v madžarskem Šopronu.

5. Tjaša Polajnar Vešligaj (foto):
Tjaša Polajnar Vešligaj  je naša dodiplomska študentka, ki uspešno gradi tudi svojo športno kariero kot rokometašica RK Krim iz Ljubljane. Rokomet je začela trenirati pri svojih 7. letih v domačem RD Alples Železniki. Pri 14. letih je prestopila v ŽRD Škofja Loka, nato pa s 16imi leti pričela igrati za RK Krim Mercator.

................................................................................................................................................................................................................................................