Nagovor dekana

Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, 

kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil v sebi. 

(Nejc Zaplotnik)

 

Skrb za razvoj upravne znanosti in stroke posega na različna področja delovanja družbe in države, največkrat z namenom zagotavljanja odličnosti izvajanja njenih funkcij in razvoja družbene blaginje. Težnja po boljšem in biti odličen ni cilj, pač pa nikoli dokončan proces. Tega se je zavedal že kolektiv in slušatelji tedaj Višje upravne šole, ki je 22. novembra 1956 začela svojo pot.

Po 60 letih listamo knjigo dosežkov in z zadovoljstvom ugotavljamo, da so vrednote našega kolektiva, študentov in poslovnih partnerjev še vedno enake. Delček za delčkom smo sestavljali mozaik, ki ga skupaj trdno drži zavezanost k nenehnemu razvoju, kakovosti, sodelovanju in partnerstvu. 

 

Skozi čas smo postali del najboljše in najstarejše univerze v Sloveniji, Univerze v Ljubljani. Preoblikovali in sprejemali smo študijske programe z aktualnimi vsebinami, s skupnimi močmi zgradili stavbo, ki nam je 17 let po izgradnji še vedno v ponos in v kateri imamo odlične pogoje za sodelovanje in kreativno ustvarjanje. Statusno smo se preoblikovali, dolgoletna prizadevanja pa okronali z najuglednejšo mednarodno akreditacijo naših dodiplomskih in podiplomskih programov.

Spreminjajoče se okolje nas vsakodnevno motivira, z optimizmom se oziramo v prihodnost. Prepričani smo, da bomo študentom tudi v prihodnje dajali najboljša znanja, okolju vračali uporabne rešitve, kot člani Univerze v Ljubljani in del širšega mednarodnega akademskega okolja pa ključno prispevali k razvoju in promociji znanosti. 

V znanju je moč.

 

Izr. prof. dr. Janez Stare, dekan